Диво, що немає жертв: руйнівні наслідки масованого удару по Дергачах
Диво, що немає жертв: руйнівні наслідки масованого удару по Дергачах

Диво, що немає жертв: руйнівні наслідки масованого удару по Дергачах

Вже за кілька днів після цього окупанти завдали нового потужного удару по Дергачах, який став наймасштабнішим за останні два роки. Детальніше про наслідки атаки розповіла кореспондентка 24 Каналу з Харкова Анна Черненко.

Масована атака на Дергачі

Вдень 29 червня на приватний сектор Дергачів росіяни скинули УМПБ з літаків. Районна влада повідомила, що це наймасовіша атака на Дергачі з 2022 року. Зруйновано близько 25 приватних будинків, а також кілька двоповерхових та триповерхових. Пошкоджено також кооператив і автівки місцевих мешканців, одне з цивільних підприємств. Частково зруйновано лінії електропередач.

Великим дивом можна назвати те, що ця атака обійшлася без жертв. Відомо, що внаслідок російського обстрілу троє людей поранені, з них двоє чоловіків – мають вибухові травми. У іншої літньої жінки – гостра реакція на стрес.

Обстріл Дергачів / Фото: Дергачівська міська рада

По житловій частині Дергачів росіяни випустили три авіабомби, перетворивши десятки будинки у місиво. Тож відсутність жертв справді є дивовижною. У містечку досі розбирають завали та наводять лад після попередніх ударів.

Російські військові також вдарили по Дергачівському району – селу Козача Лопань. Там було розбито 10 будинків. Варто відзначити, що певний час на Дергачівщині було затишшя, місцеві поверталися додому. Однак після наступу росіян на півночі Харківщини ситуація з обстрілами погіршилася знову.

Смертельний удар по Вільнянську

Додамо, що росіяни 29 червня також завдали удару по Вільнянську, що у Запорізькій області. Окупанти випустили балістичну ракету "Іскандер-М" по центру міста, забравши життя 7 людей. Кількість постраждалих станом на 30 червня зросла до 36 людей, 12 осіб перебуває у лікарні. Серед постраждалих вагітна жінка та 9 дітей.

Теги по теме
Харьковская область
Источник материала
Поделиться сюжетом