Парламентська асамблея ОБСЄ визнала дії Росії геноцидом українського народу
Парламентська асамблея ОБСЄ визнала дії Росії геноцидом українського народу

Парламентська асамблея ОБСЄ визнала дії Росії геноцидом українського народу

Парламентська асамблея Організації з безпеки та співробітництва в Європі (ОБСЄ) схвалила резолюцію, в якій дії Росії визнані геноцидом українського народу. У документі наголошується на необхідності деколонізації РФ. Про це повідомив член парламентської делегації Павло Фролов у своєму Телеграм-каналі.

"У перший день літньої сесії в Бухаресті ПА ОБСЄ ухвалила резолюцію, яка засуджує десятирічну збройну агресію Росії проти України. У резолюції дії військово-політичного керівництва РФ та її збройних сил під час повномасштабного вторгнення кваліфіковані як геноцид українського народу", - йдеться у повідомленні.

Фролов зазначив, що резолюція містить 70 пунктів. Документ визначає деколонізацію РФ як "необхідну передумову встановлення міцного світу".

"Зокрема, резолюція закликає створити Спецтрибунал для притягнення Росії до відповідальності за злочини, скоєні під час агресивної війни проти України, а також провести міжнародні та національні розслідування масових звірств, вбивств та зґвалтувань", - йдеться у повідомленні.

Також у резолюції закликається 53 держави-учасниці ОБСЄ докладати зусиль для деокупації Криму та всіх захоплених російськими окупантами територій України шляхом підтримки Формули миру та Кримської платформи.

  • 4 вересня 2023 року Міжнародна комісія ООН з розслідування порушень в Україні не дійшла висновку про можливий геноцид з боку Росії. В організації заявили, що не мають достатніх доказів, які б відповідали юридичній кваліфікації, передбаченій Конвенцією про геноцид.
  • 26 липня 2023 року Сенат Італії ухвалив резолюцію, якою визнав Голодомор 1932-1933 років геноцидом проти українців. За цей документ проголосували "За" 130 сенаторів.
Теги по теме
ОБСЕ
Источник материала
Поделиться сюжетом