Україна виграла чемпіонат Європи з баскетболу серед спортсменів із порушеннями слуху
Україна виграла чемпіонат Європи з баскетболу серед спортсменів із порушеннями слуху

Україна виграла чемпіонат Європи з баскетболу серед спортсменів із порушеннями слуху

Чоловічі та жіночі дефлімпійські збірні України з баскетболу стали чемпіонами Європи. У континентальній першості, яка із 21 по 29 червня проходила у Малазі, окрім нашої команди брали участь Іспанія, Литва, Ізраїль, Італія, Греція, Словенія, Польща, Туреччина.

Українські хлопці здолали у фіналі турніру Литву – 79:52 (15:16, 11:24, 14:22, 12:17). На шляху до титулу Україна перемогла на груповому етапі Грецію (66:64), Польщу (78:62), Ізраїль (57:53), у чвертьфіналі здолала Словенію (108:54), а у півфіналі була сильнішою за збірну Польщі (89: 63).

Чемпіонами Європи у складі збірної стали: Олександр Фоменко, Іван Дудар, Віталій Биков, Дмитро Василенко, Євген Бречко, Єгор Кропив'янський, Олександр Діденко, Павло Рязанцев, Данил Бичковий, Павло Бондаренко, Андрій Раус та Олександр Леванович.

Жіноча збірна України у фіналі обіграла Італію (71:62). На груповій стадії українки виграли у Греції (63:44) та Литви (63:52), з першого місця автоматично здобувши путівку до півфіналу. У півфіналі жіноча дефлімпійська збірна здолала Туреччину (73:45).

Чемпіонками Європи 2024 року стали: Катерина Черниш, Тетяна Кулинок, Олена Хороших, Ксенія Афанасьєва, Олена Огороднікова, Валерія Калмикова, Поліна Солодовник, Софія Ісенко, Юлія Броницька, Софія Швайка та Ганна Сівакова.

Ксенія Афанасьєва отримала нагороду найкращою гравцю чемпіонату Європи, а Олена Огороднікова була включена до символічної збірної змагань.

Тільки перевірена інформація у нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та Viber. Не ведіться на фейки!

Источник материала
Поделиться сюжетом