АЗС показали ціни на бензин, дизель та автогаз перед підвищенням акцизів з 1 липня
АЗС показали ціни на бензин, дизель та автогаз перед підвищенням акцизів з 1 липня

АЗС показали ціни на бензин, дизель та автогаз перед підвищенням акцизів з 1 липня

В умовах економічної ситуації, що постійно змінюється, ціни на пальне в Україні залишаються важливим фактором для багатьох автовласників.

Про це пише "Хвиля", посилаючись на інформацію від AutoRia.

Згідно з останніми даними, середня вартість бензину марки А-95+ становить 60,04 гривні за літр, тоді як найпоширеніший А-95 коштує в середньому 56,43 гривні. Любителі економічного варіанту можуть заправити А-92 за середньою ціною 53,48 гривні за літр.

Для власників дизельних автомобілів актуальна ціна 52,54 гривні за літр, а ті, хто перейшов на автогаз, можуть порадіти середній вартості 26,48 гривні за літр.

Однак реальна картина на заправках може суттєво відрізнятись від середніх показників. Спостерігається значний розкид цін між різними мережами АЗС. Так, найдорожчий бензин А-95+ можна зустріти на заправках SOCAR, де його вартість сягає 62,89 гривні за літр. Водночас економні водії можуть знайти той же бензин за ціною 53,00 грн./л на АЗС "Фактор".

Бензин А-95 найдешевше пропонує АЗС Авантаж 7 – 52,45 грн./л, а ось найвища ціна на цей вид пального на SOCAR 60,99 грн./л.

Цікаво, що мережа ОККО, відома своєю якістю палива, пропонує найвищу ціну на А-92 – 55,99 грн/л. З іншого боку, менш відомі мережі, такі як Green Wave, можуть приємно здивувати своїми цінами – другий тут заправляють по 50,79 грн./л.

Для власників дизельних автомобілів найвигіднішим варіантом залишається заправка "Фактор" із ціною 47,00 грн./л, тоді як на Shell за те саме паливо доведеться заплатити 55,49 грн./л.

АЗС Luxwen пропонує найнижчу вартість автогазу – 24,69 грн/л, а мережа ОККО продає цей вид пального за найвищою ціною – 27,98 грн/л.

Нагадаємо, акцизи на пальне зростуть уже з 1 липня. Українцям розповіли, чого чекати від цін на бензин, дизель та автогаз.

Источник материала
Поделиться сюжетом