"Досі трусить": мешканці Дніпра розповіли про момент російської атаки. Відео
"Досі трусить": мешканці Дніпра розповіли про момент російської атаки. Відео

"Досі трусить": мешканці Дніпра розповіли про момент російської атаки. Відео

Мешканці Дніпра поділилися пережитим жахом нічної ракетної атаки РФ у ніч проти 1 липня. Люди не розуміли, що відбувається, і не знали, куди їм бігти. Унаслідок прильоту російської балістики постраждали семеро людей, пошкоджено близько сотні приватних та багатоповерхових будинків.

Відео з розповідями очевидців опублікувала пресслужба Дніпропетровської обласної військової адміністрації. "Повітряна тривога. Мить – і перший вибух. Після нього спокою в Дніпрі вже не було. Мешканці ж масиву, на який прийшовся удар, з тремтінням згадують про нічні події", – йдеться в публікації.

Мешканка понівеченої обстрілом багатоповерхівки Вікторія розповіла, що вибуховою хвилею її відкинуло на дитяче ліжечко. Син, якому немає ще двох років, неабияк злякався. З годину жінка не могла заспокоїти дитину.

"Перший вибух застав зненацька, вибуховою хвилею мене перевернуло на 180 градусів і кинуло на дитяче ліжечко. І дитина одразу почала плакати, я його схопила і побігла в коридор. Вхідні двери трошки перекосилися і замок сантиметри на три відійшов від шурупів", – розповідає жінка.

Катерина з донькою Поліною другий день, як повернулися до рідної оселі з-за кордону, де рятувалися від війни. Вони хотіли провідати близьких, а опинилися в самому пеклі, зазначили в ОВА.

"Родичі вибігли до коридору до вибуху, вони не постраждали. Ми вибігли до коридору після вибуху вже. Дитина в шоці, я теж у шоці, досі трусить", – каже Катерина.

Усе, що пам’ятає Людмила, господарка потрощеного через ракетну атаку приватного будинку, – це скривавлений чоловік. Його посікло склом, що летіло з вікон власного будинку.

"Чесно кажучи, нічого зрозуміти не можна було. Схопилися, побігли, куди бігти... Усе скрізь посипалося, скрізь скло, все відкрито, все вирвано. Просто жах. Чоловіка посікло, він весь у крові, кров тече по животу, по голові. Ситуація така важка", – розповіла жінка.

Студентка потрощеного через атаку гуртожитку Маргарита, почувши страшні звуки, кинулася бігти сходами вниз. Разом з тим заглядала до сусідів по гуртожитку. Питала, чи всі в порядку. Вибравшись два роки тому з окупованого Енергодара, вона розраховувала на спокій.

"У нас над головю просто: геп, геп, геп. Це дійсно страшно. І ми чуємо, що щось відбувається, а що, ми не можемо зрозуміти. Ми пішли туди, думали піднятися наверх і ми вже починаємо бачити, що вже немає вікон. У хлопця просто винесло двері разом із замком, і ми вже коли почали ходити по поверхах, десь бабусь заблокувало, мі підіймалися, діставали бабусь, бо в них двері вибило. ...Не знаєш, що буде, боїшся лягати спати, бо може завтра ти вже не прокинешся. Бо ще одна ракета – і вона тупо летить у тебе", – сказала дівчина.

Як інформували в ОВА, унаслідок нічного обстрілу Дніпра понівечено 80 приватних осель та 19 багатоповерхівок. Побиті два заклади освіти і амбулаторія. Зачепило магазини, аптеку та авто.

Источник материала
Поделиться сюжетом