Ікона стилю. 10 суконь принцеси Діани, які світ ніколи не забуде
Ікона стилю. 10 суконь принцеси Діани, які світ ніколи не забуде

Ікона стилю. 10 суконь принцеси Діани, які світ ніколи не забуде

Представниця королівської сім’ї Великобританії принцеса Діана завжди вважалася іконою стилю. Вона ніколи не боялася поєднувати в образах яскраві кольори та обирати нетипові для свого статусу фасони одягу.

Сьогодні, 1 липня, принцесі Уельській могло б виповнитися 63 роки. У зв’язку з цим OBOZ.UA підготував добірку 10 найефектніших суконь Леді Ді, у яких вона з’являлась на публіці.

Весільна сукня

Принцеса Діана вийшла заміж за принца Чарльза 29 липня 1981 року. На офіційній церемонії, що проходила у соборі Святого Павла, монархиня вразила всіх присутніх своїм приголомшливим вбранням. Наречена обрала старовинну мереживну сукню кольору слонової кістки, зроблену із шовкової тафти, прикрашену перлами та стразами. Особливістю її образу, створеного Девідом та Елізабет Емануель, став шлейф довжиною 762 сантиметри.

"Сукня помсти"

Мерехтлива чорна сукня з відкритими плечима та невеликим шифоновим шлейфом стала найбільш незабутнім та вражаючим луком представниці сім’ї монархів Великої Британії. З’явившись у ефектному образі на вечерю зі збору коштів у галереї Serpentine, принцеса Діана порушила одразу декілька правил, одягнувши речі, заборонені людині її статусу: сміливе декольте, високі підбори та спідниця вище коліна. Аутфіт того вечора отримав назву "сукня помсти", адже Леді Ді обрала її у відповідь на публічне зізнання чоловіка у зраді з Каміллою Паркер-Боулз.

Червона сукня з відкритими плечима

Принцеса Діана з’явилася на офіційній вечері в Аргентині 1995 року, одягнувши червону мереживну сукню з відкритими плечима, створену Catherine Walker.

Світло-блакитна сукня зі стразами

Принцеса Уельська відвідала виставу Англійського національного балету "Лебедине озеро" у мерехтливій сукні ніжно-блакитного кольору. Цей образ також вирізнявся поміж звичних речей членів королівської родини, адже не відповідав усім стандартам.

Біла сукня з паєтками

У 1997 році Леді Ді з’явилася на передаукціонній вечірці Christie's у білій сукні, прикрашеній мерехтливими блискітками. Дизайн вбрання розробили Catherine Walker.

Переливчаста сукня

Любов монархині до яскравих речей чітко можна побачити через образ, створений для появи на прем'єрі фільму "Берк і Уіллс" у Мельбурні. Принцеса Діана відвідала захід у довгій переливчастій сукні срібного кольору.

Темно-синя сукня

Леді Ді з’явилася на благодійній прем’єрі фільму "Привиди" у 1995 році, одягнувши темно-синю вечірню сукню із глибоким вирізом.

Біла сукня у чорний горошок

Принцеса Уельська з’явилася перед публікою у білій сукні в чорний горошок, розробленій британським модельєром Віктором Едельштейном. Образ доповнила капелюшком відповідної кольорової гами, що створив Фредерік Фокс.

Червоно-фіолетова сукня

У яскравому вбранні принцеса Діана з’явилася на прем'єрі фільму "Палаюча таємниця" у 1989 році. Монархиня обрала насичену червоно-фіолетову сукню, змодельовану Кетрін Вокер.

Яскраво-рожева сукня

Для офіційного австралійського прийому 1983 року Леді Ді обрала яскраво-рожеву сукню, створену Віктором Едельштейном.

Раніше OBOZ.UA писав про 10 зачісок принцеси Діани, які ніколи не вийдуть з моди.

Тільки перевірена інформація в нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та Viber. Не ведіться на фейки!

Источник материала
Поделиться сюжетом