"Його героїзм не знав меж": на фронті загинув бойовий медик і волонтер із Британії. Фото
"Його героїзм не знав меж": на фронті загинув бойовий медик і волонтер із Британії. Фото

"Його героїзм не знав меж": на фронті загинув бойовий медик і волонтер із Британії. Фото

На фронті загинув бойовий медик і волонтер Пітер Фуше, громадянин Великої Британії. Він став на захист нашої держави на початку повномасштабної війни.

Про загибель Героя повідомили у благодійному фонді Project Konstantin. До війни Пітер Фуше жив у Лондоні та працював теслею, а раніше був поліцейським.

У березні 2022 року він залишив свою домівку і приїхав до України як волонтер. Він допомагав створювати польовий шпиталь у Броварах, пройшов медичні тренінги та приєднався до тероборони.

Фуше був співзасновником благодійного фонду Project Konstantin, названого на честь побратима, який загинув у боях за Херсон. Фонд займається евакуацією поранених солдатів, забезпеченням військових транспортними засобами та необхідним спорядженням, а також проведенням медичних тренінгів.

У січні 2024 року Пітер Фуше офіційно приєднався до ЗСУ як бойовий медик. У квітні його 87-річна мати Роуз Фуше приїхала до Харківщини, щоб зустрітися із сином після двох років розлуки.

Зазначається, що непохитна відданість, безмежне співчуття та невпинна прихильність Піта до України та її народу залишили незгладимий слід у багатьох життях.

"Його героїзм не знав меж. Він брав активну участь у порятунку понад 200 поранених українських солдатів, евакуації цивільного населення з найнебезпечніших прифронтових міст, а також у доставці гуманітарної допомоги жителям цих міст. Хоробрість і самовідданість Піта перед обличчям небезпеки були надзвичайними, і його вчинки назавжди закарбуються в наших серцях", – наголосили у благодійному фонді.

У Пітера залишилася 15-річна донька Нікола. За словами захисника, він вирушив до України заради захисту дітей, які там у небезпеці.

"Я люблю тебе і хочу залишитися з тобою, але ти в безпеці. А діти, які там, – ні. Їм потрібен захист", – сказав Пітер доньці перед від’їздом.

Нагадаємо, у боях на Луганщині загинув 28-річний воїн Ярослав Митюк із Львівської області. Він довгий час активно займався волонтерством, а згодом добровільно приєднався до лав 3-ї окремої штурмової бригади ЗСУ.

Як повідомляв OBOZ.UA, на фронті загинув 34-річний захисник Володимир Шередько зі Львова. Він служив у 25-й окремій повітрянодесантній Січеславській бригаді, був нагороджений почесним нагрудним знаком головнокомандувача ЗСУ "Золотий хрест".

Лише перевірена інформація в нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та Viber. Не ведіться на фейки!

Источник материала
Поделиться сюжетом