«Хезболла» атакувала дронами ізраїльський командний центр – 18 поранених
«Хезболла» атакувала дронами ізраїльський командний центр – 18 поранених

«Хезболла» атакувала дронами ізраїльський командний центр – 18 поранених

«Хезболла» атакувала дронами ізраїльський командний центр – 18 поранених

В Ізраїлі не розцінили цей удар як достатньо серйозний, щоб стати причиною «значної ескалації»

18 ізраїльських військових були поранені в результаті атаки безпілотників ліванського угруповання «Хезболла», що розглядається як ще один крок до повномасштабної війни між сторонами, які від початку війни між ХАМАСом та Ізраїлем роблять удари у форматі «око за око».  

За заявою «Хезболли», атака була спрямована на командний центр і стала відповіддю на обстріл Ізраїлем житлової зони на півдні Лівану. Ізраїль у відповідь завдав ударів по цілях, включаючи спостережний пункт і пускову установку, але не припускав, що останні дії підтримуваного Іраном бойового угруповання були достатньо серйозними, щоб стати причиною значної ескалації, зазначає Bloomberg.

Удари «Хезболли» за останні тижні були одними з найпотужніших з жовтня, що викликає занепокоєння, що прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху може піддатися спокусі відкрити новий фронт у конфлікті з союзними Ірану бойовиками в регіоні. Ширша війна може втягнути в себе безпосередньо Іран, зазначає агентство.

Удари між Ізраїлем та «Хезболлою» призвели до знищення у Лівані понад 300 бойовиків «Хезболли» і смерті близько 80 цивільних осіб. Ізраїль втратив 18 солдатів та 10 цивільних. Близько 80 тисяч цивільних були евакуйовані по обидві сторони кордону між Ізраїлем та Ліваном.  

«Хезболла», як і ХАМАС, визнана США терористичною групою. Вона є найпотужнішим воєнізованим угрупуванням на Близькому Сході і, за оцінками ізраїльської розвідки, має на озброєнні понад 100 тисяч ракет і снарядів – набагато більший арсенал, ніж той, який був у розпорядженні ХАМАСу до 7 жовтня.

Нагадаємо, комітет координації іракського опору обіцяє посилити напади на Ізраїль, якщо сутички ЦАХАЛу на ліванському кордоні з «Хезболлою» переростуть у велику війну. Раніше Іран погрожував Ізраїлю «війною на знищення», якщо ЦАХАЛ розпочне широкомасштабні військові дії проти «Хезболли» у Лівані.

Источник материала
Поделиться сюжетом