Прем'єр Греції попередив про небезпечне літо на тлі посилення лісових пожеж
Прем'єр Греції попередив про небезпечне літо на тлі посилення лісових пожеж

Прем'єр Греції попередив про небезпечне літо на тлі посилення лісових пожеж

Прем'єр-міністр Греції Кіріакос Міцотакіс попередив про небезпечне літо через посилення лісових пожеж в країні.

Як пише "Європейська правда", про це повідомляє AP.

За його словами, цьогорічне літо "прогнозується особливо небезпечним" з точки зору лісових пожеж.

"Червень був надзвичайно складним з точки зору погодних умов, з високим рівнем посухи та незвично сильними вітрами для цієї пори року", – заявив Міцотакіс у понеділок під час засідання уряду.

Він сказав, що використання безпілотників як частини системи раннього попередження про лісові пожежі було особливо корисним цього року, і відзначив кращу координацію між владою й пожежниками-добровольцями, що дозволило обмежити масштаби збитків від пожеж.

"Ми вступаємо у важку фазу протипожежного періоду, і без допомоги громадськості, особливо у сфері запобігання пожежам, ми, безумовно, не зможемо перемогти", – зазначив Міцотакіс.

Його коментарі пролунали на тлі лісових пожеж, що спалахнули на островах Хіос та Кос у східній частині Егейського моря в понеділок.

Служби з надзвичайних ситуацій вже видали наказ про евакуацію мешканців району Метохі на заході Хіосу.

Водночас на Косі пожежна служба повідомила, що 20 пожежників, гелікоптер та волонтери борються з лісовою пожежею, яка спалахнула в центрі острова.

Пожежі спалахнули через день після того, як вогнеборцям вдалося приборкати дві великі лісові пожежі поблизу Афін, які роздувались сильним вітром.

А напередодні велика лісова пожежа спалахнула в районі міста Кератея на південному сході Греції вдень у неділю, 30 червня, через що жителі чотирьох населених пунктів поблизу були змушені переїхати в більш безпечні райони.

Лісові пожежі є поширеним явищем у Греції, але останніми роками вони стали більш руйнівними, оскільки літо стало спекотнішим, сухішим і вітрянішим, що вчені пов'язують з наслідками зміни клімату.

Після смертоносних лісових пожеж минулого літа і після найтеплішої в історії країни зими Греція розробила нову доктрину, яка передбачає розгортання додаткової пожежної машини на кожну нову пожежу, прискорення повітряної підтримки і розчищення лісів.

Источник материала
Поделиться сюжетом