Синоптики розповіли, якою погодою здивує українців липень 2024
Синоптики розповіли, якою погодою здивує українців липень 2024

Синоптики розповіли, якою погодою здивує українців липень 2024

Липневої спеки цього року уникнути не вдасться. Однак і тут на Україну очікують чергові температурні аномалії.

В Україні настав найтепліший місяць року, відомий нестійкою погодою з грозами, шквалами, зливами й посушливою спекою. В Українському гідрометеорологічному центрі розповіли, якою буде погода у липні цього року.

Погода в Україні: прогноз на липень 2024

Очікується, що середня місячна температура становитиме +20…26°C, в Карпатах — +16…18°C. В Укргідрометцентрі зазначили, що цей показник — на 1,5-2°C вищий за норму.

Місячна кількість опадів, як передбачається, буде в межах норми. Загалом в Україні прогнозують 37-93 мм, у Рівненській області та на Прикарпатті — 95-113 мм, а у Карпатах — 131-170 мм.

Прогноз погоди на початок липня 2024

Синоптикиня Укргідрометцентру Діана Кривобок у коментарі УНІАН розповіла, що на початку липня погода в основному залишатиметься незмінною.

В Україні не виключені короткочасні дощі, які принесуть трохи прохолоди. Однак загалом температура коливатиметься в межах +12…17°C вночі та +22…27°C вдень. Найгарячіше при цьому буде у південних регіонах.

Нагадаємо, синоптикиня Наталка Діденко попередила, що 1 липня в Україні очікується неймовірна спека. У деяких регіонах стовпчики термометрів можуть фіксувати до 37°C.

Кандидатка ветеринарних наук Терезія Локес-Крупко дала кілька порад власникам собак і котів, як допомогти своїм улюбленцям пережити спекотні дні в Україні.

Теги по теме
прогноз погоды Укргидрометцентр
Источник материала
Поделиться сюжетом