"Тихе місце: день перший". Чому фільм жахів про апокаліпсис став душевним блокбастером
"Тихе місце: день перший". Чому фільм жахів про апокаліпсис став душевним блокбастером

"Тихе місце: день перший". Чому фільм жахів про апокаліпсис став душевним блокбастером

Американський фільм жахів режисера Майкла Сарноскі за сценарієм Джеффа Ніколса "Тихе місце. День перший" (оригінальна назва "A Quiet Place: Day One"), заснований на оригінальній історії Джона Кразінські, вийшов у прокат в Україні 28 червня. У головних ролях Люпіта Ніонго та Джозеф Квінн.

"Тихе місце. День перший" починається з тріску, буквально. Коли хвору Сем (Люпіта Ніонго) та її групу хоспісу відправляють на прогулянку до Нью-Йорка, вони опиняються на нульовій точці вторгнення кровожерливих прибульців, які приземляються під вогненним потоком метеоритів, пише про сюжет прем’єри. Те, що не знищено метеорами, розривають інопланетяни, які негайно починають атакувати все, що видає шум, пише про сюжет фільму Inverse.

Сем, разом з іншим вцілілим Еріком (Джозеф Квінн), намагається орієнтуватися в новому мовчазному світі. Емоційний стан головної героїні є рушійною силою цього приквела. Тут, так само як і в оригінальному фільмі, присутні гігантські прибульці, веретеноподібні коричневі павукоподібні істоти, однак замість буколічної сімейної ферми та маленького містечка з перших фільмів, приквел представляє нову пару головних героїв, з якими ви глибоко пов'яжете себе протягом цього жахливого дня в Нью-Йорку, пише BBC.

У приквелі Сарноскі змістив фокус з цінностей виживання, сім’ї та спільноти, які сформували фільми Кразінські, на щось більш нігілістичне, але вражаюче. Як пише Empire Online "Тихе місце: Перший день" не може похвалитися свіжістю концепції першого фільму, але, якщо говорити про чисту емоційну віддачу, це найбільше задоволення з серії.

"День перший" – це чудово реалізована емоційна історія, завдяки захоплюючій грі Ньонго та Квінна приквел ніколи не буває нецікавим. Але два фільми Кразінські встановили високу планку. Вони нескінченно напружені та сповнені відчайдушного бажання батьків захистити своїх дітей. "День перший" оновлює концепцію серії, однак не достатньо тримає в напрузі.

То ж, якщо ви шанувальник першого "Тихого місця" і очікуєте ще один неймовірно напружений науково-фантастичний фільм жахів, швидше за все, ви будете розчаровані таким рефлексивним і тихим блокбастером. "День перший" перевершує очікування щодо того, яким має бути фільм "Тихе місце" і справжній блокбастер, і натомість пропонує щось набагато зворушливіше та щемливіше. Це приголомшливий синтез бачення арт-хаусного режисера з франчайзинговим кіновиробництвом, і в результаті виходить душевний блокбастер, який не схожий на жодного з його сучасників.

За версією кінокритиків Rotten Tomatoes фільм "Тихе місце: день перший" має рейтинг 84%. А на сайті imdb.com приквел має рейтинг 6.8/10.

За підрахунками студії в неділю, приквел заробив приблизно 53 мільйони доларів за перші вихідні в кінотеатрах Північної Америки, зайнявши друге місце у чартах. Перше місце поки що впевнено тримає грандіозний фільм Disney і Pixar "Навиворіт 2".

Раніше OBOZ.UA розповідав, про новий фільм, який вийшов на Netflix: він розібʼє вам серце. Чому варто подивитися "Після сонця" із Полом Мескалем читайте в нашому матеріалі.

Тільки перевірена інформація у нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та Viber. Не ведіться на фейки!

Источник материала
Поделиться сюжетом