Українці активно імпортують електрокари: з яких країн найбільше
Українці активно імпортують електрокари: з яких країн найбільше

Українці активно імпортують електрокари: з яких країн найбільше

З початку року в Україну було імпортовано 21,4 тис. легкових електромобілів, з яких 5,5 тис. нових та 15,9 тис. вживаних, загальною митною вартістю $476,3 млн. Найбільше нових електромобілів прибуло з Китаю, а вживаних – із США.

Про це повідомляє "Укравтопром" з посиланням на дані Держстату. Найбільшу кількість нових електромобілів було ввезено з Китаю – понад 4,7 тис. одиниць на суму $111,2 млн.

Це становить майже 86% від загальної кількості нових електромобілів, імпортованих в Україну. Наступними за обсягами постачань є:

  • Японія – 242 од.;
  • Бельгія – 151 од.;
  • Німеччина – 139 од.;
  • Велика Британія – 78 од.

Щодо вживаних електромобілів, більше третини (38%) було імпортовано із США – майже 6 тис. одиниць на суму $102,2 млн. Це робить США найбільшим постачальником вживаних електромобілів до України. За США слідують:

  • Німеччина – 2614 од.;
  • Корея – 1775 од.;
  • Велика Британія – 1739 од.;
  • Китай – 1251 од.

Майже половина власників електрокарів у США планують повернутися до бензинових авто через недостатньо розвинену інфраструктуру для зарядки та обмежений запас ходу, повідомляє видання MMR. Проблеми із зарядкою електромобілів стали головною причиною розчарування: недостатня кількість зарядних станцій, особливо у віддалених районах, та обмеженість у подорожах на далекі відстані створюють значні незручності.

Незважаючи на ці виклики, багато власників електрокарів залишаються відданими екологічним цінностям і не бажають розлучатися зі своїми авто. Це підштовхує автовиробників до розробки нових, більш ємних та дешевих батарей, які мають забезпечити підвищений запас ходу і зробити електромобілі більш доступними та зручними у використанні. Коли саме ці нові технології з’являться на ринку, поки що невідомо, але робота над ними активно триває.

Як повідомляв OBOZ.UA раніше, в Україні з початку 2024 року в 3,5 разу зросла кількість заяв на послугу зняття з реєстрації пошкодженого або непридатного до використання автомобіля. Таку послугу можна отримати безкоштовно, якщо авто вже перетворилося на металобрухт або фізично знищене чи сильно пошкоджене, наприклад, через ворожі обстріли.

Лише перевірена інформація в нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та у Viber. Не ведіться на фейки!

Источник материала
Поделиться сюжетом