Українців чекає одна з найважчих зим: світла може не бути понад 12 годин
Українців чекає одна з найважчих зим: світла може не бути понад 12 годин

Українців чекає одна з найважчих зим: світла може не бути понад 12 годин

Українців закликають готуватися до зими з масштабними відключеннями електроенергії, які можуть сягати 12 годин щодня через російські атаки на енергетичну інфраструктуру. Щоденний дефіцит електроенергії може сягати 50%, що призведе до суттєвих перебоїв у постачанні електроенергії.

Про це пише The New York Times. Базовий сценарій передбачає 12 годин без світла, що робить цю зиму однією з найважчих для українців.

Ільдар Салієв, глава ДТЕК, однієї з найбільших приватних електроенергетичних компаній країни, заявив, що російські атаки призвели до втрати 90% генеруючих потужностей теплоелектростанцій по всій країні. "Через масштаби руйнувань ремонт займе роки, а не місяці", – зазначив пан Салієв.

За інформацією видання, українські офіційні особи активно закликають міжнародних союзників прискорити поставку систем протиповітряної оборони, які могли б обмежити подальші руйнування та врятувати життя. Навіть за найкращого сценарію, коли подальших серйозних пошкоджень мережі не буде, українці повинні підготуватися до масштабних відключень електроенергії.

Сергій Коваленко, голова компанії Yasno, підтвердив, що з наближенням зими щоденний дефіцит енергосистеми виглядає неминучим. "Якщо критично важливу інфраструктуру відремонтувати, а потім розподілити решту поставок, споживачі можуть зіткнутися з 50-відсотковим дефіцитом. Тому базовий прогноз – 12 годин без світла", – сказав він. 

Як повідомляв OBOZ.UA раніше, кожна квартира в Українімає закупити енергообладнання на $3-4 тисячі, оскільки десятиліттями тарифи на електроенергію не покривали її справжню вартість. Тепер ці кошти необхідно витратити на нову систему енергопостачання, щоб забезпечити стабільне постачання електроенергії.

Лише перевірена інформація в нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та у Viber. Не ведіться на фейки!

Источник материала
Поделиться сюжетом