ЗС РФ просунулися біля низки населених пунктів на Донбасі: де найгарячіше
ЗС РФ просунулися біля низки населених пунктів на Донбасі: де найгарячіше

ЗС РФ просунулися біля низки населених пунктів на Донбасі: де найгарячіше

Російські окупанти продовжили атаки в районі Торецька на Донбасі. За повідомленням Генштабу ЗСУ, ворог атакував у цьому районі та біля Південного й Північного.

Збройні сили Російської Федерації просунулися в районі Торецька в Донецькій області. Аналітики Інституту вивчення війни у щоденному звіті за 30 червня розповіли, що відбувається на цьому напрямку.

"30 червня російські війська просунулися на Торецькому напрямку внаслідок продовження наземних атак у цьому районі", — йдеться у повідомленні.

У Міноборони РФ стверджували, що елементи російського десантно-штурмового загону "Ветерани" нібито просунулися підземним тунелем та захопили великий український опорний пункт на східній околиці Північного, змусивши Сили оборони здатися та відступити з цих позицій. Проте аналітики ISW не спостерігали візуального підтвердження цієї заяви.

За словами українського військового оглядача Костянтина Машовця, окупанти наступають з Майорського в напрямку Північного і Залізного, а з Південного в напрямку Північного. Він зауважив, що на Торецькому напрямку ЗС РФ просунулися вглиб до 2,6 кілометра, в ширину до 5,6 кілометра та не зустріли сильного опору при наступі на Південне.

Російські військкори наголосили, що окупанти нібито також просунулися біля Залізного та діють вздовж вулиці Московської на східній околиці Залізного та Північного. Крім цього, противник продовжив штурм біля Нью-Йорка.

Що відбувається на фронті: дані Генштабу ЗСУ

У Генштабі ЗСУ повідомили, що на Торецькому напрямку ЗС РФ здійснили сім атак поблизу Південного, Північного і Торецька.

Нагадаємо, аналітики Інституту вивчення війни у звіті за 27 червня повідомили, що окупанти продовжують вести наступ на Торецькому напрямку. Проте ймовірність значних успіхів у районі залишається низькою.

30 червня лейтенант ЗСУ з позивним "Алекс" розповів, що ЗС РФ складно штурмувати Торецьк і навколишні села в Донецькій області. Тому окупанти сконцентрувалися на використанні великої кількості КАБів.

Теги по теме
Вооруженные силы Украины Донбасс Донецкая область
Источник материала
Поделиться сюжетом