"Деяких евакуювали шість разів": батьки вертають дітей у Торецьк під обстріли РФ, — МВА
"Деяких евакуювали шість разів": батьки вертають дітей у Торецьк під обстріли РФ, — МВА

"Деяких евакуювали шість разів": батьки вертають дітей у Торецьк під обстріли РФ, — МВА

Військова адміністрація Торецька виявила 80 дітей, який батьки протягом останнього часу повернули у місто. Тим часом ЗС РФ скидає на населений пункт КАБи, а до лінії боїв — близько кілометра.

Торецьк страждає від десятків керованих авіабомб, які ЗС РФ скидає на житлову забудову. У місті отримали пошкодження усі будинки. Міська військова адміністрація налагодила евакуацію людей, а ще раніше — вивезли усіх дітей. Однак деякі батьки таємно повертають дітей, яких доводиться рятувати повторно. Про деталі евакуації з Торецька начальник Торецької міської військової адміністрації Василь Чинчик розповів у ефірі "Київ 24".

Чинчик пояснив, що протягом доби росіяни скидають 15-20 КАБів, і внаслідок ударів ЗС РФ протягом минулої доби загинуло 11 людей, отримали поранення — 30. Починаючи з 24 червня, коли була оголошена евакуація, вдалось вивезти понад 1300 громадян (на сьогодні у громаді залишилось 10 тис. людей). Останніх трьох дітей офіційно вивезли 20 червня. Однак з'ясувалось, що батьки повертають дітей — везуть їх таємно, в обхід блокпостів. Таким чином у Торецьку відшукались 80 неповнолітніх, яких довелось рятувати повторно. Зі слів урядовця, сумарно таких випадків було близько 300: їх "і другий, і третій, четвертий, навіть п'ятий і шостий раз повторно евакуйовували".

"Вони ввозили дітей в громаду, переховували у квартирах. Діти залишалися замкнутими в приміщеннях, щоб зайві очі їх не бачили. Ми плідно працювали з усіма небайдужими мешканцями, які доповідали про ситуацію", — додав Чинчик, пояснюючи, які відшукали тих, хто повернувся.

Чиновник спробував передати, які мотиви були у батьків, які повертали нащадків у місця бойових дій. Наприклад, вони казали, що просто не можуть без дітей і тому повертають їх додому на літні канікули.

"Не розумію, які можуть бути логічні пояснення наражати власних дітей. Їхні пояснення банальні: літо, школа закінчилась, нехай діти будуть з нами. Однак батьки не розуміють, на яку небезпеку наражають, коли возять дітей у такі місця", — підсумував Чинчик.

Наступ РФ - як відбувається евакуація з Торецька див. з 17:50

Зазначимо, 19 червня 2024 року ЗС РФ активізувались під Торецьком у Донецькій області. Експерти DeepState повідомили, що ворогу вдалось прорвати лінію оборони ЗСУ і просунутись на 1-2 км на захід. На карті бойових дій можна побачити, що відстань від краю лінії бойового зіткнення до Торецька — близько 1 км.

Наступ РФ - ситуація під Торецьком 2 липня
Фото: DeepState

Станом на 2 липня, як вказано у звіті Генштабу ЗСУ, росіяни протягом доби провели близько 28 штурмів. Під ударом ворога — 12-кілометрова ділянка: Торецьк, Північне, Південне, Залізне та Нью-Йорк.

Нагадуємо, 2 липня військовий аналітик Bild повідомив про успіхи ЗС РФ на Покровському напрямку. Раніше бійці Сил оборони відбили смугу у Серебрянському лісництві: експерти DeepState показали, де саме це відбулось.

Теги по теме
война Дети Донецкая область эвакуация
Источник материала
Поделиться сюжетом