Долежить аж до наступного врожаю: "золоті" правила, як зберігати свіжу картоплю
Долежить аж до наступного врожаю: "золоті" правила, як зберігати свіжу картоплю

Долежить аж до наступного врожаю: "золоті" правила, як зберігати свіжу картоплю

Дуже важливо дотримуватися низки важливих правил зберігання картоплі – тоді вона залишатиметься придатною до вживання максимально довго.

Викопати і зібрати врожай картоплі – це лише частина роботи. Наступний дуже важливий крок – правильно зберегти зібрані плоди.

У сюжеті "Суспільне Черкаси" розповіли, як правильно збирати і як зберігати картоплю. Для тривалого зберігання врожаю потрібно дотримуватися низки правил.

"Найперше – це потрібне сховище, яке добре провітрюється, і щоб був дотриманий температурний режим – і картопля буде зберігатися аж до наступного врожаю", – зазначила черкащанка Ганна Ніколаєнко.

Якщо не дотримуватися цих правил, то картопля хворітиме, каже спеціаліст управління фітосанітарної безпеки Сергій Меженов.

"До грибкових хвороб картоплі відносяться фітофтороз, парша, фомозна гниль та фузаріозна гниль, до бактеріальних – кільцева гниль картоплі та мокра гниль картоплі", – сказав Меженов.

Аби смакувати стравами з картоплі весь рік, потрібно врахувати наступне, додає фахівець.

"Після збору врожаю потрібно видаляти бадилля, щоб не залишалося ніяких рослинних решток на городі. Потім щоб у сховищі була температура стабільна – десь +2…+5 градусів за Цельсієм. Дуже ретельно здійснювати перебирання картоплі і старатися, щоб було якомога менше механічних пошкоджень", – сказав спеціаліст.

Уражену картоплю слід утилізувати, додав спеціаліст. Їсти її теж не варто.

"Така картопля не має хороших харчових властивостей", – наголосив він.

Дивіться відео про те, як зберігати свіжу картоплю:

Скільки можна зберігати консервацію/ Інфографіка: Главред

Вас також може зацікавити:

Источник материала
Поделиться сюжетом