7 июля, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Матч Євро-2024 завершився рекордом, який неможливо побити
Матч Євро-2024 завершився рекордом, який неможливо побити

Матч Євро-2024 завершився рекордом, який неможливо побити

Збірні Португалії та Словенії стали авторами історичного рекорду у матчі 1/8 фіналу чемпіонату Європи з футболу, який у ці дні проходить на полях Німеччини. Командам для визначення переможця забракло 120 хвилин ігрового часу і вони провели найкоротшу серію пенальті в історії континентальних та світових першостей.

Про це інформує аналітичний портал Opta. Суперникам знадобилося лише шість ударів у післяматчевій перестрілці 11-метрових, щоб розіграти путівку до чвертьфіналу Євро-2024. Це рекордно низька кількість пробитих пенальті у серіях і взагалі мінімально необхідна для її завершення, тобто досягнення португальців та словенців залишиться вічним.

Зазначимо, що голкіпер португальців Діого Кошта став першим в історії, хто відбив одразу три 11-метрових суперників і жодного разу не пропустив у серії. Португалія виграла 3:0 і вийшла до чвертьфіналу Євро-2024.

До цього на чемпіонатах Європи збірні Хорватії та Туреччини визначили учасника півфіналу першості-2008 за сім ударів. Тоді "клітчасті" сенсаційно програли 1:3.

На чемпіонатах світу відповідний рекорд встановили збірні Німеччини та Мексики на мундіалі 1986 року. Тоді європейцям теж вистачило семи пенальті, щоб пройти до чвертьфіналу, у фіналі якого вони програють Аргентині.

Як повідомляв OBOZ.UA, капітан збірної Португалії Кріштіану Роналду оголосив про те, що виступає на своєму останньому чемпіонаті Європи у кар'єрі.

Тільки перевірена інформація у нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та Viber. Не ведіться на фейки!

Источник материала
Поделиться сюжетом