7 июля, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
"Ми дуже уважно стежимо": у Кремлі прокоментували тріумф ультраправих у Франції
"Ми дуже уважно стежимо": у Кремлі прокоментували тріумф ультраправих у Франції

"Ми дуже уважно стежимо": у Кремлі прокоментували тріумф ультраправих у Франції

Офіційний представник Кремля Дмитро Пєсков на брифінгу заявив, що європейські тенденції "підтверджуються".

Кремль стежить за парламентськими виборами у Франції, на яких лідирує права партія "Національне об'єднання". Володимир Путін результатів першого туру виборів не коментував, зате висловився його прес-секретар Дмитро Пєсков, який повідомив, що вони "стежать". Про це повідомляють росЗМІ, зокрема "Известия".

"Ми дуже уважно стежимо за перебігом цих виборів. Підтверджуються ті тенденції, які ще раніше окреслилися в цілій низці європейських країн, зокрема й у Франції. Дочекаємося другого, хоча переваги французьких виборців нам зрозумілі", — сказав він.

30 червня стало відомо, що права партія Марін Ле Пен "Національне об'єднання" (раніше "Національний фронт") здобула перемогу в першому турі позачергових парламентських виборів у Франції, набравши 33,4% голосів. Партія "Новий народний фронт" посіла друге місце з 27,98% голосів. На третьому місці коаліція президента Франції Емманюеля Макрона і його союзників із 20,76% голосів, від неї обрано двох депутатів.

Марін Ле Пен
Фото: Getty Images

Після оголошення попередніх підсумків країною пронеслася хвиля масштабних протестів, для розгону учасників демонстрацій поліція застосовувала сльозогінний газ.

Нагадаємо, Емманюель Макрон 9 червня заявив про розпуск Національної асамблеї і про проведення дострокових виборів. Макрон наголосив, що країні необхідна ясна парламентська більшість, щоб "діяти в спокої та злагоді". У підсумку вперед вирвалися крайні праві на чолі з Марін Ле Пен.

Низка політичних експертів уже припустили, що відбуватиметься у Франції, якщо Марін Ле Пен та її союзники здобудуть перемогу в другому турі виборів.

Теги по теме
Россия выборы Кремль Дмитрий Песков
Источник материала
Поделиться сюжетом