"По 2-3 години на день": взимку українцям даватимуть ще менше світла, ніж зараз — експерт
"По 2-3 години на день": взимку українцям даватимуть ще менше світла, ніж зараз — експерт

"По 2-3 години на день": взимку українцям даватимуть ще менше світла, ніж зараз — експерт

Експерт Юрій Корольчук сказав, що найбільше зараз страждають найпроблемніші регіони. Це Київська, Харківська, Одеська, Дніпропетровська області, а також Львів. Проте взимку проблеми почнуться у всіх.

Взимку електроенергію в Україні можуть давати по 2-3 години на добу. Про це розповів експерт Інституту енергетичних стратегій Юрій Корольчук у коментарі "Комерсанту".

За його словами, споживання електроенергії зросте. Навіть якщо буде зроблено частковий ремонт, то ситуація все одно буде більш напруженою.

Важливо "Чудо, що взагалі працює": нардеп відповів на скарги про погану якість зв'язку та інтернету

"Світло може бути і по 2-3 години на день. Це правда. Крім ремонту і можливих обстрілів росіян завжди є фактор погоди. Це теж треба враховувати", — наголосив експерт.

Корольчук сказав, що найбільше зараз страждають найпроблемніші регіони. Це Київська, Харківська, Одеська, Дніпропетровська області, а також Львів. Проте взимку проблеми почнуться у всіх.

Експерт заявив, що зараз зруйновано приблизно 6000 МВт потужностей. Планували відновити до зими приблизно 3000 МВт, проте наразі цифра знизилася до 2000 МВт.

"Для мене це песимістичний прогноз, тому що 2000 МВт — це мало. Ми споживаємо взимку в середньому приблизно 15-16 000 МВт. Виходить у нас залишається 1000 МВт станом на зараз. Так, щось відбудують, якщо 2000 МВт, то у нас буде 12 000 МВт станом на зиму. І виходить, у нас дефіцит 3000 МВт", — сказав він.

Корольчук заявив, що взимку буде проблема не тільки в зруйнованих теплових електростанціях, а й у підстанціях.

Нагадаємо, у компанії Yasno теж дали невтішний прогноз на зиму. Так, світло відключатимуть на 12 годин. Але остаточно все стане зрозумілим лише перед початком осені.

Також в Укренерго повідомили, коли зміниться ситуація з відключеннями світла. За словами Володимира Кудрицького, триваюча ремонтна кампанія необхідна для того, щоб в українців було світло взимку.

Теги по теме
электроэнергия
Источник материала
Поделиться сюжетом