7 июля, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Служба 112 вже скоро запрацює в Дніпрі, а до кінця року і в Одесі
Служба 112 вже скоро запрацює в Дніпрі, а до кінця року і в Одесі

Служба 112 вже скоро запрацює в Дніпрі, а до кінця року і в Одесі

Служба 112, яку в Україні запровадили на базі міністерства внутнішніх справ ще у минулому році, вже найближчим часом запрацює в Дніпрі, а до кінця року – в Одесі. Наразі "Єдине вікно" для повідомлень про надзвичайні ситуації за номером 112 працює на Вінниччині, Житомирщині, Київщині, Львівщині, Черкащині й Чернігівщині.

Про це повідомив заступник міністра внутрішніх справ України Леонід Тимченко. Нагадаємо: "Єдине вікно" для повідомлень про надзвичайні ситуації є аналогом європейської служби екстрених викликів 112 та американської 911. За словами посадовця, запровадження єдиного номеру для виклику екстрених служб є вимогою Євросоюзу в межах євроінтеграції України.

Службу 112 в Україні намагалися створити ще у 2012 році (задля проведення Євро-2012). Повідомлення про запуск відповідної служби у МВС робили й за часів Порошенка. Проте вперше служба в Україні запрацювала на початку минулого року.

"Найближчим часом ми плануємо започаткувати роботу центру, який буде покривати східний регіон нашої країни і буде працювати в місті Дніпро. Далі ми плануємо започаткувати роботу ще одного, четвертого центру, який буде працювати в місті Одеса і буде покривати південний макрорегіон нашої країни", – заявив Тимченко.

Зателефонувавши на один номер 112, можна викликати декілька служб одразу. Через війну така можливість зараз доволі актуальна, "коли є ракетні прильоти, є руйнування, є постраждалі, і необхідно викликати одразу декілька служб", зазначив посадовець. 

Чи увійдуть у "південний макрорегіон" Миколаївщина та Херсонщина, де виклик декількох служб одразу особливо актуальний, посадовець не пояснив.

Як розповів Тимченко, за рік роботи оператори служби 112 опрацювали понад 2 мільйони дзвінків. За словами посадовця близько 30% операторів служби 112 володіють англійською мовою. А люди з проблемами слуху за номером 112 можуть здійснити відеодзвінок і, використовуючи жестову мову – її оператори служби теж розуміють.

Як повідомляв OBOZ.UA, наразі на фронті перебуває близько 70% військовослужбовців Національної гвардії, які активно протистоять російським окупантам. Проте, за словами міністра внутрішніх справ Ігора Клименко, лише 20% особового складу Нацгвардії належать до підрозділів оперативного та спеціального призначення, які можуть бути залучені до військових операцій на фронтових лініях та кордоні.

Тільки перевірена інформація в нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та у Viber. Не ведіться на фейки!

Источник материала
Поделиться сюжетом