7 июля, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
«Стабільно погано»: експерт оцінив стан енергетики та розповів, як врятуватися взимку
«Стабільно погано»: експерт оцінив стан енергетики та розповів, як врятуватися взимку

«Стабільно погано»: експерт оцінив стан енергетики та розповів, як врятуватися взимку

Про це він розповів на каналі «PolitБюро».

«Скажімо, стабільно погано. У середньому відключення на добу по Україні 10-12, у деяких регіонах до 14 години на добу йдуть відключення. Знову ж таки, у кожному регіоні по-різному, є позачергові відключення, є аварійні відключення «Укренерго». Але в середньому від 10 до 14 години», - коментує Олег Попенко.

На його думку, ситуація не зміниться на краще. Можливо, розмірковує експерт, на якийсь час, на місяць, можливо, у серпні, у вересні ситуація буде кращою, ніж зараз, відключення будуть по 6-8 годин, і це стосуватиметься періодів пікових навантажень, з 7 до 11 та з 17 до 23, а за часів базового споживання відключень не буде.

«Щодо поради Нагірняках, яку він давав, - сонячні батареї. Ну, сонячні батареї не врятують узимку, тому що у нас виробництво електроенергії сонячними батареями взимку становить не більше 10%. Тому це три дні, ну, нехай це буде 10 днів, але з меншою потужністю. Тобто, по суті, вони не виконають ту функцію, яку на них перекладатимуть», - пояснює Олег Попенко.

Як стверджує гість програми, єдине, що врятує українців, які мешкають у багатоквартирному будинку вище 5 поверхів, це купівля зарядного пристрою типу EcoFlow, BLUETTI тощо, яке необхідно встановити в насосному відділенні для того, щоб подавати електроенергію, тепло, гарячу, холодну воду під час вимикань взимку.

Також Politeka писала про те, що Попенко розповів, як урятувати українську енергетику.

Источник материала
Поделиться сюжетом