Субсидія та пільга одночасно: ПФУ пояснили нюанси
Субсидія та пільга одночасно: ПФУ пояснили нюанси

Субсидія та пільга одночасно: ПФУ пояснили нюанси

В Україні існують два види допомоги для громадян у оплаті житлово-комунальних послуг: житлові субсидії і пільги. Житлова субсидія призначається для зменшення витрат на комунальні послуги особам з низьким доходом. Пільги ж можуть надаватись на пільгових умовах, наприклад, для пенсіонерів чи інших соціально вразливих груп населення.

Звернення за субсидією. Фото: скрін youtube

Згідно з чинним законодавством, одна особа чи одне домогосподарство не можуть отримувати обидві форми допомоги одночасно. Якщо у громадянина є право на обидві допомоги, він має вибрати лише одну з них для отримання.

Це правило регулюється Пенсійним фондом України, який відповідає за надання цих виплат. Також варто зазначити, що для того, щоб продовжувати отримувати житлові субсидії чи пільги, деяким категоріям населення необхідно регулярно звертатися до Пенсійного фонду України для підтвердження права на ці виплати.

Оформлення пільг. Фото: Youtube

Наприклад, до 1 липня потрібно подати заяву для продовження виплат. Ці механізми спрямовані на забезпечення соціальної підтримки та зменшення фінансових труднощів для уразливих верств населення в Україні.

Раніше Знай.ua стало відомо про те, що підвищте свою пенсію на понад 50%: нові можливості для пенсіонерів

Вам буде цікаво дізнатися для ветеранів оновили правила: що змінилося в оформленні житлової субсидії

Источник материала
Поделиться сюжетом