У Росії злетіли ціни на бензин через удари українськими безпілотниками по НПЗ
У Росії злетіли ціни на бензин через удари українськими безпілотниками по НПЗ

У Росії злетіли ціни на бензин через удари українськими безпілотниками по НПЗ

На нафтопереробних заводах у Росії обвалилося виробництво бензину. Через це біржові ціни на автомобільне паливо в країні-терористці підскочили на 20% за місяць.

Як повідомляють росЗМІ, різке зростання цін на російському ринку бензину пов'язане з атаками українських безпілотників з НПЗ, що почастішали у РФ. Так, 1 липня на торгах Санкт-Петербурзької міжнародної товарно-сировинної біржі вартість бензину "Преміум-95" досягла максимальної позначки з березня і мало не оновила рекорд за понад 9 місяців — 63958 рублів (близько $723) за тонну.

З початку червня бензин АІ-95 подорожчав на біржі майже на 8 тисяч карбованців за тонну, або 22%. Зростання цін на платформі "Регуляр-92" виявилося трохи скромнішим — на 17% за місяць, до 54364 рубля за тонну.

При тому, що попит на бензин на біржі зростав, нафтові компанії в червні знижували його продаж. За його словами, виробництво бензину на НПЗ минулого місяця виявилося нижчим за план уряду на 7%, а нафтові компанії були змушені розпродувати запаси: за першу половину місяця вони скоротилися майже на 30 тисяч тонн.

Також OBOZ.UA повідомляв, що уряд Росії ухвалив рішення підвищити з 1 липня 2024 року тарифи на газ для всіх категорій споживачів на 11,2% з метою підтримки "Газпрому", який у 2023 році зазнав рекордних збитків. Це підвищення є найбільшим за останні 11 років і суттєво вплине на фінансове становище громадян, підвищуючи їх витрати на оплату комунальних послуг.

Лише перевірена інформація в нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та у Viber. Не ведіться на фейки!

Источник материала
Поделиться сюжетом