Чи дозволено водієві здійснити обгін? Непросте завдання з ПДР
Чи дозволено водієві здійснити обгін? Непросте завдання з ПДР

Чи дозволено водієві здійснити обгін? Непросте завдання з ПДР

Обгін – один з найпоширеніших маневрів під час руху автомобілів шляхами. Саме тому ПДР строго регламентують його виконання задля безпеки всіх, хто перебуває на дорозі.

Перевірити своє знання всіх нюансів, необхідних для виконання безпечного обгону, пропонує TikTok-блог "А ти знаєш ПДР?". У ньому з’явилась задача, яка пропонує вам пояснити, чи має водій право обігнати авто попереду.

За умовами задачі дорогою поза межами міста рухаються два авто. Чорне перебуває попереду, біле його наздоганяє. Потрібно визначити, чи зможе водій білого здійснити обгін на заданій ділянці шляху. Варіантів відповіді два:

  1. так, зможе;
  2. ні, не зможе.

Щоби дати обґрунтовану правильну відповідь, потрібно придивитись до знаку, який стоїть біля автошляху. Це знак 3.25 "Обгін заборонено". Він забороняє обгін усіх транспортних засобів, крім поодиноких, що рухаються зі швидкістю менше 30 км/год. Проте цей знак супроводжується табличкою 7.12 "Ожеледиця". Вона означає, що дія знаку поширюється тільки на зимовий період, коли дорога на цій ділянці може ставати слизькою.

Оскільки ситуація, змальована у задачі, відбувається у теплий сезон, дія знаку на цей час припиняється. А це означає, що водій білого авто має право на обгін. А отже правильним є перший варіант відповіді.

Раніше OBOZ.UA публікував задачу на знання правил обгону в тунелі.

Підписуйтесь на канали OBOZ.UA в Telegram і Viber, щоб бути в курсі останніх подій.

Источник материала
Поделиться сюжетом