Дрони атакували порт у Новоросійську, було чутно вибухи. Відео
Дрони атакували порт у Новоросійську, було чутно вибухи. Відео

Дрони атакували порт у Новоросійську, було чутно вибухи. Відео

Ніч проти 3 липня видалася неспокійною для мешканців Новоросійська, що у Краснодарському краї РФ. Протягом півтори години місто здригалося від вибухів: працювала російська ППО.

За версією місцевої влади, окупанти відбивали атаку морських дронів на Новоросійський порт. Про атаку повідомляли місцеві паблики та мер Новоросійська Андрій Кравченко.

Тривогу в Новоросійську, судячи з повідомлень місцевих каналів, оголосили близько 3 години ночі.

"У Новоросійську звучить сирена – сигнал "Увага всім". Атака безекіпажних катерів", – повідомляли місцеві паблики, радячи росіянам, що живуть близько до моря, не підходити до вікон і не прогулюватися набережною.

Російське видання "Осторожно, новости" о 03.20 повідомило, що жителі Новоросійська на той час чули потужні вибухи з боку моря вже близько 10 хвилин.

Про атаку безекіпажних катерів заявляв і мер Новоросійська.

"У Новоросійську відбивають атаку безекіпажних катерів. Прошу зберігати спокій, дотримуватись заходів безпеки, залишатися в безпечних місцях. Не знаходьтесь на відкритому просторі біля моря", – написав Кравченко о 03:03, пригрозивши росіянам відповідальністю за фото та відеозйомку.

Близько 03:16 він оголосив про перекриття руху "в районі набережної від вулиці Ісаєва до Алексіно", порадивши росіянам: "Не виїжджати!"

О 4:21 у Новоросійську заявили про відміну загрози, через кілька хвилин відновили перекритий раніше рух.

А трохи пізніше місцева влада повідомила росіянам, що до 9 ранку входи на пляжі та набережну перекрили під приводом "обстеження акваторії бухти".

За даними українського моніторингового каналу monitor, метою для морських дронів став Новоросійський порт, куди окупанти перетягли значну частину кораблів Чорноморського флоту РФ із тимчасово окупованого Криму.

"Чекаємо на результати", – зазначено в повідомленні.

Нагадаємо, 30 червня в Росії заявили, що БПЛА атакували Новолипецький металургійний комбінат.

А вже наступного дня, 1 липня, росіяни поскаржилися, що у російському Бєлгороді пролунав потужний вибух під час повітряної тривоги. Після цього в небо піднялася хмара диму, яка формою нагадувала гриб.

Тільки перевірена інформація у нас в Telegram-каналі OBOZ.UA та Viber . Чи не ведіться на фейки!

Источник материала
Поделиться сюжетом