Горе-тіктокер з Прикарпаття зняв ешелон ЗСУ заради переглядів: що сталося потім
Горе-тіктокер з Прикарпаття зняв ешелон ЗСУ заради переглядів: що сталося потім

Горе-тіктокер з Прикарпаття зняв ешелон ЗСУ заради переглядів: що сталося потім

Українець побачив, як залізницею везли військову техніку, і вирішив це зняти для соцмереж. Він отримав бажані перегляди у соцмережах, а разом з ними — підозру.

Служба безпеки України викрила тіктокера, який знімав ЗСУ заради переглядів. Деталями 3 липня поділилась пресслужба управління СБУ в Івано-Франківській області.

Блогер опублікував у TikTok відео з військовою технікою ЗСУ. Він випадково побачив, як залізницею рухався ешелон, і зафільмував це. Чоловік збагнув, що кадри з технікою принесуть йому популярність, тож опублікував відео на сторінці.

Того ж дня відео переглянули понад 130 тисяч разів. Тіктокер добився бажаного підняття рейтингу сторінки, але невдовзі його знайшли правоохоронці.

Підозрюваний чоловік
Фото: Івано-Франківська обласна прокуратура

З’ясувалось, що автором відео був 29-річний житель Прикарпаття. Під час обшуку у нього знайшли телефон та карту пам’яті з оригіналом відео.

Горе-блогеру оголосили підозру в поширенні інформації про переміщення, рух озброєння Україною під час воєнного стану. Найближчі 3-5 років він може провести за ґратами.

В Івано-Франківській обласній прокуратурі повідомили, що інформація про рух ешелону військовими не публікувалась на загал. Інцидент стався у червні 2024 року, і опубліковане тіктокером відео давало можливість ідентифікувати переміщення озброєння.

Підозрюваний чоловік
Фото: Івано-Франківська обласна прокуратура

Нагадаємо, 57-річний мешканець Вінницької області готував атаки по "Укрзалізниці". За даними слідства, він добровільно збирав та передавав дані про критичну інфраструктуру. За це колаборанту платили "зарплатню" у розмірі 2285 російських рублів.

Дівчина загиблого воїна Дмитра Коцюбайла Аліна Михайлова попередила про шахраїв, які збирали гроші з українців під вигаданою легендою. Волонтерка, яка відкрила збір для псевдовійськової, підтвердила, що дівчина "має проблеми з ментальним здоров'ям" і вигадала своє поранення.

Теги по теме
Вооруженные силы Украины СБУ
Источник материала
Поделиться сюжетом
Упоминаемые персоны