Працівниці української митниці дали 6 років ув'язнення за корупцію: деталі схеми
Працівниці української митниці дали 6 років ув'язнення за корупцію: деталі схеми

Працівниці української митниці дали 6 років ув'язнення за корупцію: деталі схеми

Колишню інспекторку митного поста "Рава-Руська" Львівської митниці визнано винною у службовому підробленні та одержанні неправомірної вигоди, здійсненій повторно. За це вона отримала 6 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Про це повідомляє Львівська обласна прокуратура. Імені засудженої там не називають, проте, за інформацією журналіста Тараса Середича, йдеться про Ірину Цабан, яку затримали ще 2 березня 2023 року.

"Прокурори у суді довели, що у січні засуджена одержала від громадянина хабар за забезпечення безперешкодного переміщення товару через митний кордон смугою руху "зелений коридор", нескладання протоколу про порушення митних правил та внесення неправдивих відомостей з даного приводу до бази даних "Інспектор". Задокументовано неодноразове одержання жінкою неправомірної вигоди на 8 000 грн. Обвинувачена звільнена з митниці", – йдеться у повідомленні прокуратури.

Водночас, за даними lviv.media, сама Цабан провину заперечує. За її словами, наголошується:

  • "ввозити незадекларований товар вартістю 500 євро та вагою не більше 50 кг можна, а вага шин візуально не перевищувала цієї норми";
  • водій перевозив шини нібито для військових, тож вона їх не переважувала.

Як повідомляв OBOZ.UA, раніше ж суд виправдав обвинуваченого у зловживанні становищем та нецільовим використанням коштів колишнього директора державного підприємства "Агентство місцевих доріг Полтавської області" Олексія Басана. За версією обвинувачення, наприкінці 2018 року він на власний розсуд та всупереч вимогам бюджетного кодексу уклав із різними фірмами договори на проведення ремонту доріг місцевого значення на загальну суму майже 29 млн грн.

Лише перевірена інформація в нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та у Viber. Не ведіться на фейки!

Источник материала
Поделиться сюжетом