Україна планує заборонити обіг одноразових пластикових виробів: про що йдеться
Україна планує заборонити обіг одноразових пластикових виробів: про що йдеться

Україна планує заборонити обіг одноразових пластикових виробів: про що йдеться

В Україні планують заборонити виробництво, ввезення, введення в обіг та розповсюдження цілої низки одноразових пластикових виробів, зокрема посуду та соломинок для напоїв. Наразі вже готують відповідний законопроєкт.

Він дозволить імплементувати Директиву 2019/904 про зменшення впливу деякої пластикової продукції на довкілля, яку раніше схвалив Євросоюз. Про це повідомили в Міністерстві захисту довкілля та природних ресурсів України.

"Ідучи європейським шляхом, Україна також впроваджує кращі європейські практики у боротьбі за чисте довкілля. Наразі напрацьовується законопроєкт, який дозволить імплементувати Директиву 2019/904 та поступово обмежити обіг пластикової продукції одноразового використання на території України", – сказано в повідомленні.

В Україні планується заборонити виробництво, ввезення, введення в обіг та розповсюдження такої продукції:

– гігієнічні ватні палички з пластиковою основою;

– ємності з пінополістиролу та пластикові ємності у формі блістерного паковання або лотків – для готових харчових продуктів, які споживаються на місці або беруться на виніс;

– мішалки та соломинки для напоїв;

– палички, що прикріплюються до повітряних куль;

– шпажки;

– одноразові виделки, ножі, ложки, тарілки тощо.

"За останні роки Україна довела, що поділяє та відстоює європейські цінності і готова до реформ, щоб стати повноцінним членом Європейського Союзу. Відтак трансформація системи управління відходами в країні триває", – наголосили в міністерстві.

Як повідомляв OBOZ.UA, вчені виявили мікропластик в шарах осадових порід, які датуються ще першою половиною 1700-х років, коли його просто не могло існувати. Нова знахідка свідчить про згубну здатність мікропластику проникати навіть у середовища, яких не торкалася сучасна людина.

Лише перевірена інформація у нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та Viber. Не ведіться на фейки!

Источник материала
Поделиться сюжетом