ЗС РФ помітили не лише на Сумщині, але й Чернігівщині: що відбувається на півночі
ЗС РФ помітили не лише на Сумщині, але й Чернігівщині: що відбувається на півночі

ЗС РФ помітили не лише на Сумщині, але й Чернігівщині: що відбувається на півночі

За повідомленням аналітиків ISW, російські окупанти мають резерви, аби розпочати наступальну операцію в Сумській області.

Збройні сили Російської Федерації проводять диверсійно-розвідувальну роботу в районі кордону з Сумською та Чернігівською областями. Детальніше про це розповіли аналітики Інституту вивчення війни у щоденному звіті за 2 липня.

2 липня у Генштабі ЗСУ повідомили, що ворог проводить диверсійно-розвідувальну роботу в районі кордону Сумською та Чернігівською областями, тоді як геолокаційні кадри від 30 червня, на яких Сили оборони обстрілюють обмежені позиції противника в будинках та лісовій зоні на півночі від Журавки могли бути частиною обмеженого російського транскордонного рейду та не відображати тривалої присутності ворога в цьому районі.

"Російські військові все ще зберігають резерви та гнучкість для того, щоб розпочати наступальні операції в Сумській області, якщо вони все-таки вирішать це зробити", — йдеться у повідомленні.

На Харківщині противник просунувся у межах Вовчанська. За повідомленням російського військкора, окупанти нібито перетнули річку Сіверський Донець на сході від Бугруватки, проте аналітики ISW не знайшли візуальних доказів цього.

Протягом 2 липня бої тривали біля Глибокого, Липців та в межах Вовчанська. За словами представника відділу комунікацій оперативно-тактичного угруповання військ "Харків" Віталія Саранцева від 2 липня, на північ Харківщини ворог перекидає підкріплення з інших невстановлених ділянок на фронті для поповнення втрат. Так, окупантами було перекинуто три штурмові групи.

Наступ ЗС РФ на Харківщині

У Генштабі ЗСУ розповіли, що на Харківщині окупанти шість разів за підтримки авіації штурмували позиції ЗСУ в районах Вовчанська та Глибокого, проте ситуація контрольована.

Нагадаємо, 2 липня в ISW розповіли, що ЗСУ обстріляли позиції росіян в будинках та лісі в районі Журавки Сумської області. Цей населений пункт розташований за 35 кілометрів від Сум та два кілометри від кордону з РФ.

Того ж дня речник ДПСУ Андрій Демченко розповів, що ЗС РФ можуть спробувати розширити плацдарм з активними бойовими діями в Сумській області чи на різних напрямках Харківщини. Проте наразі в окупантів недостатньо для цього сил сконцентровано в районі кордону.

Теги по теме
Харьковская область
Источник материала
Поделиться сюжетом