7 июля, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Брейкер Анна Пономаренко : До Олімпіади готуюся так само, як і до інших змагань
Брейкер Анна Пономаренко : До Олімпіади готуюся так само, як і до інших змагань

Брейкер Анна Пономаренко : До Олімпіади готуюся так само, як і до інших змагань

У травні 2023 року Анна Stefani Пономаренко у 2023 році виграла «срібло» Чемпіонату Європи з брейкінгу, що дало їй пряму путівку на Олімпіаду до Парижа. Це - історична подія, адже брейкінг на Олімпійських іграх буде представлений вперше в історії, як і Україна в цьому виді спорту.

Зараз Ганна активно готується до старту, перебуває у чудовій формі та психологічно налаштовується показати свій найкращий виступ. Спортсменка впевнена – медаль Олімпіади їй під силу.

Травма? Не хвилюйтесь, все буде «ок»!

- Ганно, як відбувається зараз ваша підготовка до ОІ?

- Підготовка до Олімпіади поки що не відбувається. У мене травми після участі у відборах, тому я взяла трохи більше тижня перерви. Я тренуюсь, але у дуже легкому форматі для підтримки фізичної форми. Але загалом, поки що взяла фізичну та психологічну перерву. І за чотири тижні до Олімпіади я вже почну серйозно готуватися у своєму режимі. Не хвилюйтеся, все буде «ок»!

- Що можете сказати про своїх суперниць?

- Усі дуже сильні, всі швидко розвиваються та готуються – і дівчатка, і хлопці. Я завжди дотримуюсь такої думки, що в нашому виді спорту немає досконалого чемпіона, одного єдиного, хто найкращий. Усі 16 людей, хто потрапив на Олімпіаду – плюс-мінус одного рівня. Немає таких, кого не можна перемогти, хто технічно і фізично був би найсильнішим.

- Хвилюєтеся перед Олімпіадою?

– Ні. Я взагалі не з тих людей, які переймаються змаганнями. Але переживання перед останніми двома відборами на Олімпіаду були. Коли я начебто була спокійна, хоч і розуміла, що є величезний психологічний тиск через бажання потрапити на Олімпіаду. До того ж, є усвідомлення того, що місць не так вже й багато і що це єдиний шанс потрапити на перші ігри в нашому виді спорту.

Звичайно, я на підсвідомому рівні дуже боялася туди не потрапити, тому я не змогла повністю розслабитись, не була повністю впевнена, і результат вийшов не такий, як я зазвичай показую. Але вже потрапивши на Олімпіаду, я знаю, що я цього гідна. Тепер мені потрібно працювати над психологічним станом, щоб досягти результату.

Переглянути цей допис до Instagram

Допис, розповсюджень Anna Ponomarenko/bgirl Stefani (@bgirlstefani)

Наш спорт гідний Олімпіади

- Чи є відчуття особливостей цих змагань?

- Очікування завжди одні – я дуже хочу забрати медаль і все для цього робитиму. Але в нас ще така система… В принципі, наша система змагань залежить від удачі, від того, до якої групи потрапиш. Є суперниці, які я точно знаю, що виграю. А є суперниці, з якими я знаю – у нас рівні сили. Впевнена, я можу взяти медаль. Олімпіада, у будь-якому разі, інші змагання, інший рівень. Але загалом формат такий самий, як і у нас був на відборах. Я не думаю, що до Олімпіади мені треба готуватися інакше. Тому що система та сама, люди ті самі, судді плюс мінус ті ж, хто був на останніх двох чемпіонатах, діджеї ті самі. Тому я думаю, що буде приблизно те саме. А там побачимо. Для нас це перша Олімпіада, тому складно щось передбачити.

- Досі ходять суперечки, а чи місце брейкінгу взагалі на Олімпіаді? Грубо кажучи, як це спорт, а не танець?

– Безумовно, наш спорт заслуговує бути у програмі Олімпіади. Це не просто танці насолоду. Це щоденна, виснажлива праця. Елементи, що виконують бі-бойс і бі-герлс, складно не поступаються гімнастиці або акробатиці. У чомусь у нас навіть складніше, бо ми «фрістайлім», а не виконуємо заготівлі. Дуже багато слід працювати над фізичною підготовкою та музичністю. Чим я і збираюся займатися в час, що залишився до Ігор.

Переглянути цей допис до Instagram

Допис, розповсюджень Anna Ponomarenko/bgirl Stefani (@bgirlstefani)

Конкретно

На літніх Олімпійських Іграх у Парижі турнір з брейкінгу проходитиме в урбан-містечку на Площі Згоди у центрі столиці Франції. Також там змагатимуться з BMX-фрістайлу, скейтбордингу та баскетболу 3х3.

На змаганнях Україну представлятимуть: Катерина Павленко (B-girl Kate), Ганна Пономаренко (B-girl Stefani) та Олег Кузнєцов (B-boy Kuzya).

Змагання з брейкінгу відбудуться протягом двох днів – 9 та 10 серпня.

Розклад турніру:

9 серпня

  • 17:00 – Груповий етап. Жінки.
  • 21:00 – Чвертьфінал 1. Жінки.

    21:07 – Чвертьфінал 2. Жінки.
  • 21:14 – Чвертьфінал 3. Жінки.
  • 21:21 – Чвертьфінал 4. Жінки.
  • 21:45 – Півфінал 1. Жінки.
  • 21:52 – Півфінал 2. Жінки.
  • 22:14 – Баттл за 3 місце. Жінки.
  • 22:23 - Фінал. Жінки.

10 серпня

  • 17:00 – Груповий етап. Чоловіки.
  • 21:00 – Чвертьфінал 1. Чоловіки.
  • 21:07 – Чвертьфінал 2. Чоловіки.
  • 21:14 – Чвертьфінал 3. Чоловіки.
  • 21:21 – Чвертьфінал 4. Чоловіки.
  • 21:45 – Півфінал 1. Чоловіки.
  • 21:52 – Півфінал 2. Чоловіки.
  • 22:14 – Баттл за 3 місце. Чоловіки.
  • 22:23 - Фінал. Чоловіки

Деякі елементи не поступаються за складністю гімнастиці чи акробатиці Фото: інстраграм Анни Пономаренко

Теги по теме
Спорт
Источник материала
Поделиться сюжетом