7 июля, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Чому коти бояться огірків: експерти пояснили реакцію чотирилапих
Чому коти бояться огірків: експерти пояснили реакцію чотирилапих

Чому коти бояться огірків: експерти пояснили реакцію чотирилапих

У мережі власники котів поширюють відео, як їхні улюбленці перелякано підстрибують, побачивши огірок поруч. Нарешті стало відомо, у чому причина такої поведінки.

Відео котів, які скажено відскакують, коли бачать біля себе огірок, вже деякий час активно ширяться у мережі. Насправді коти дуже чутливі до навколишнього середовища, тому їх лякає раптова поява випадкового предмета.

У статті BBC пояснили, чому у котів така реакція саме на огірки. Для чотирилапих улюбленців огірки дуже схожі на змії, тому, можливо, саме цей овоч викликає таку екстремальну реакцію у котів.

Страх змушує їх підстрибнути на кілька сантиметрів у повітря, щоб уникнути укусу рептилії. Хоч нам може здатися смішною така реакція, але насправді вона вберегла їхніх предків від змій та інших подібних хижаків.

Ще одне пояснення, чому коти можуть боятися огірків, є те, що домашні улюбленці неспокійно реагують на будь-який предмет, що "встиг прокрастися за ними". Як відомо, раптової появи чогось поруч достатньо, щоб налякати кота. Отже, домашні тварини можуть бути просто стривожені несподіваною подією, а не конкретно огірком.

Чому не можна лякати кота огірком

Хоча тисячі власників котів вже виклали у мережу відео, як їхні улюбленці кумедно відскакують від огірка, краще подібні провокації з тваринами не робити. А все тому, що у котів може виникнути страх і недовіра до вас чи навіть до інших людей. Коти після такого стресу можуть навіть стати схильні до розвитку захворювань сечовивідних шляхів, тому жарти тут абсолютно недоречні.

Що відомо про BBC?

Брита́нська телерадіомо́вна корпора́ція (англ. British Broadcasting Corporation, абревіатура BBC) — британська компанія суспільного телерадіомовлення.

За кількістю слухачів найбільша телерадіомовна компанія у світі. У штаті корпорації працює більш ніж 22 000 осіб у всьому світі (зокрема й в Україні), понад 16 000 із яких працюють у державному секторі, пише Вікіпедія.

Інші новини про котів, що можуть вас зацікавити:

Источник материала
Поделиться сюжетом