7 июля, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
До 8000 крон: Чехія планує підвищити виплати біженцям з України
До 8000 крон: Чехія планує підвищити виплати біженцям з України

До 8000 крон: Чехія планує підвищити виплати біженцям з України

У Чехії планується збільшити гуманітарну допомогу для біженців з України, починаючи із серпня 2024 року. Це з тим, що у вересні закінчується термін права багатьох біженців на безплатне проживання.

Як пише "Хвиля", про це повідомляє uamedia.eu.

Міністерство праці та соціальних справ Чехії розглядає проект постанови уряду, яка має на меті мотивувати іноземців із тимчасовим захистом шукати житло на ринку.

В даний час розглядаються два варіанти підвищення допомоги:

  1. Нарахування допомоги максимум на трьох осіб з витратами 8000 та 5000 крон у зареєстрованих квартирах та 6400 та 4000 крон у незареєстрованих.
  2. При проживанні п'яти осіб разом сума становитиме 6000 та 4000 крон незалежно від статусу реєстрації житла.

Перший варіант коштуватиме державному бюджету додаткові 1,6 мільярда крон на рік, другий – 1,4 мільярда крон. Водночас скасування безкоштовного тимчасового житла зменшить витрати на 1,92 мільярда чеських крон на рік.

Остаточного рішення про зміни в системі допомоги українським біженцям у Чехії ще не ухвалено, але очікується, що нові правила почнуть діяти з серпня цього року.

Раніше ми повідомляли, що Чехія почала тотально перевіряти українських біженців. Стало відомо, кого можуть позбавити виплати.

Теги по теме
Чехия
Источник материала
Поделиться сюжетом