7 июля, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Ексчиновник отримав 17 тис. штрафу попри оновлення даних в "Резерв+" та явку в ТЦК: деталі
Ексчиновник отримав 17 тис. штрафу попри оновлення даних в "Резерв+" та явку в ТЦК: деталі

Ексчиновник отримав 17 тис. штрафу попри оновлення даних в "Резерв+" та явку в ТЦК: деталі

Колишній працівник податкової міліції отримав протокол про адміністративне правопорушення через те, що нібито не оновив дані. Розбирався зі справою суд.

На Одещині колишній працівник податкової міліції отримав від ТЦК 17 тисяч гривень штрафу за те, що не оновив дані. Але він їх оновив через "Резерв+" і звертався до ТЦК з заявою про прийняття його на облік ще у 2010 році. Про це пише "Судово-юридична газета".

Протокол про адміністративне правопорушення був складений ще 27 травня 2024 року відповідальним виконавцем адміністративного відділення ТЦК.

В той же день начальником ТЦК було прийнято постанову, згідно з якою позивача було притягнуто до адміністративної відповідальності за ч. 3 статті 210 КУпАП та накладено штраф в розмірі 17 тисяч грн.

Також колишньому податківцю у ТЦК розповіли, що він не має права на адвоката при складенні на нього протоколу.

Колишній податківець подав позов до ТЦК, який наклав штраф і просив закрити провадження в справі за відсутністю події і складу адміністративного правопорушення.

Чоловік вказав, що з січня 2000 року по жовтень 2010 року він знаходився у штаті Управління податкової міліції в Одеській області.

З 4 жовтня 2010 року його було звільнено зі служби в запас (із постановкою на військовий облік). Але він прийшов до Роздільнянського РВК з копією наказу про звільнення, паспортом та військовим квитком з метою постановки на облік та передав вказані документи відповідальній особі, яка через деякий час їх повернула. Тому він вважав, що виконав свій обов`язок щодо постановки на військовий облік.

Але коли чоловік з'ясував, що на обліку він все ще не стоїть, то 13 травня 2024 року направив лист до ТЦК з метою взяття його на облік, та разом з цим, повідомив свої персональні (облікові) дані.

А 19 травня 2024 року він через застосунок "Резерв+" о 23 годині 45 хвилин оновив свої облікові дані, і в застосунку вказано, що він перебуває на обліку.

А коли колишній податківець отримав повістку, то він прийшов до ТЦК та пояснив, що він бажає стати на військовий облік та отримати відстрочку від призову, оскільки є присвяченим охрещеним служителем релігійного об'єднання Свідків Єгови в Україні.

Однак вказане жодним чином не врахував ТЦК під час складання протоколу. А у ТЦК йому повідомили, що можуть поставити на військовий облік лише після проходження ВЛК, на що позивач не погодився, а після повторного виклику до ТЦК на нього склали протокол та прийняли оскаржувану постанову.

Позивач під час складання протоколу заявляв клопотання про необхідність отримання юридичної допомоги, однак його вимога була залишена без розгляду та йому пояснили, що лише в рамках кримінального провадження забезпечується захисник.

Справу 28 червня 2024 року розглянув Роздільнянський районний суд Одеської області. Те що чоловік оновив свої дані й не один раз суд підтвердив. Також було зазначено, що позивач мав право на отримання правової допомоги та мав право надати пояснення, оскільки розгляд протоколу проходив без його участі. Суд врахував релігійну складову справи. І на підставі усіх доказів суд скасував постанову про накладення штрафу 17 000 грн. Провадження по адміністративній справі – закрив.

У матеріалі також зазначено, що у випадку із релігійною складовою справи, суд враховує практику Європейського суду з прав людини, згідно з якою необхідність захисту територіальної цілісності держави не може розглядатись як підстави для обмеження прав Свідків Єгови та захисту підлягає не лише саме право Свідків Єгови "не брати в руки зброю", а і їх зумовлене глибоким релігійним переконанням право нести військову службу у будь-якій формі, у зв'язку з чим держава має забезпечити особам проходження альтернативної (невійськової) служби, яка є повністю відокремленою від військового обов'язку. І незабезпечення таким особам можливості реалізувати їх право на альтернативну (невійськову) службу є втручанням у їх свободу сповідувати свою релігію.

Нагадаємо, раніше Фокус пояснював, чи можна не йти в армію після сплати штрафу за неявку до ТЦК та СП.

Источник материала
Поделиться сюжетом