7 июля, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Громадян Росії не пускатимуть до Чехії без біометричного паспорта
Громадян Росії не пускатимуть до Чехії без біометричного паспорта

Громадян Росії не пускатимуть до Чехії без біометричного паспорта

Від середи Чехія перестала визнавати небіометричні закордонні паспорти Російської Федерації – і громадяни Росії з такими паспортами не зможуть перебувати на території Чехії легально.

Про це повідомляє iDNES, повідомляє "Європейська правда".

Міністр закордонних справ Чехії Ян Ліпавський в інтерв'ю виданню зазначив, що безпека є пріоритетом для чеського уряду, тому він "не буде чекати подальшого саботажу".

Відтак з середи громадяни Росії з небіометричними паспортами не зможуть перебувати на території Чехії, наголосили чеському пресовому агентству в Міністерстві закордонних справ.

Чехія поінформувала про своє рішення на засіданні компетентного органу ЄС і закликала інші держави вжити таких же заходів.

"Якщо громадянин Росії пред'являє в Чехії небіометричний паспорт, він перебуває тут нелегально, і зараз вирішується питання, що з ним робити.

Небіометричні паспорти набагато легше модифікувати і підробити", – пояснила Мар’яна Вернерова з відділу комунікації МЗС.

Той, хто хоче залишитися в Чехії, повинен довести свою благонадійність, зазначив Ліпавський.

"У випадку з росіянами паспорта з небіометричними даними, який використовували, зокрема, вбивці у Врбетицях, вже не буде достатньо.

Я також працюватиму над тим, щоб обмежити пересування російських дипломатів у Шенгенській зоні, оскільки це ще один інструмент шпигунства проти демократичних країн", – сказав міністр.

Источник материала
Поделиться сюжетом