7 июля, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Ле Пен обурилась підтримкою РФ ультраправих Франції перед виборами
Ле Пен обурилась підтримкою РФ ультраправих Франції перед виборами

Ле Пен обурилась підтримкою РФ ультраправих Франції перед виборами

Де-факто лідерка ультраправої партії "Національне об’єднання" прокоментувала повідомлення російського МЗС, в якому РФ висловилась на підтримку її політичної сили перед другим туром парламентських виборів у Франції, що пройде 7 липня.

Як пише "Європейська правда", про це повідомляє Le Figaro.

В ефірі телеканалу TF1 політикині довелося виправдовуватись за повідомлення російського МЗС у X (Twitter), згідно з яким "французький народ прагне до суверенної зовнішньої політики".

"Коли ви робите такий показний та провокаційний твіт, це можна прирівняти до форми втручання", – зазначила Ле Пен.

За її словами, якби у Росії думали, що "в них є інтерес, вони б не писали в Twitter".

Політикиня також заявила, що "абсолютно не відчуває відповідальності за російські провокації щодо Франції та (її президента) Емманюеля Макрона".

Водночас Ле Пен повторила, що вона "збереже підтримку України" у разі отримання абсолютної більшості у парламенті та ще раз як червону лінію вказала те, що жоден французький солдат не буде відправлений на цей фронт.

Раніше у Кремлі заявили, що результат першого туру дострокових виборів до парламенту у Франції підтверджує тенденції, які "ще раніше окреслилися в цілій низці європейських країн".

Своєю чергою лідер "Національного об'єднання" Жордан Барделла заявив, що в разі приходу його політичної сили до влади він не дозволить Росії "поглинути Україну".

Також Барделла запевняв, що готовий протистояти Росії, якщо він стане прем'єр-міністром після дострокових парламентських виборів.

Источник материала
Поделиться сюжетом