Посади на митниці намагалися "купити" за $1,7 млн: розкрито масштабну корупцію
Посади на митниці намагалися "купити" за $1,7 млн: розкрито масштабну корупцію

Посади на митниці намагалися "купити" за $1,7 млн: розкрито масштабну корупцію

В Україні викрили масштабну корупційну схему митниці. Виявилося, що на керівні посади в територіальних органах Державної митної служби (ДМС) намагалися "поставити потрібних людей". Сума хабарів, що планувалися "схемщиками", становила 1,7 млн доларів (майже 70 млн грн).

Про це повідомили в Національному антикорупційному бюро (НАБУ) та Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі (САП). Також, за даними журналіста Олега Новікова, у зв'язку із зазначеною схемою у топчиновників ДМС відбулися обшуки.

"Керівництво митної служби намагалися підкупити за призначення своїх людей... У цій справі сьогодні (4 липня. – Ред.) проводилися обшуки у в.о. голови Держмитслужби Сергія Звягінцева та директора департаменту внутрішньої безпеки Держмитслужби Олександра Маруженка", – повідомив Новіков.

Правоохоронці встановили, що група осіб намагалася підкупити керівництво митної служби за призначення "своїх людей". "1 млн дол. пропонували за посаду керівника Львівської митниці. А посади голів Волинської та Чернівецької митниці оцінили у 500 тис. дол. та 200 тис. дол. відповідно", – повідомили в НАБУ.

Крім того, учасники групи розраховували на те, що керівництво Держмитслужби "не помічатиме" корупційні схеми на цих митницях в обмін на половину незаконно отриманих доходів. Про підозру повідомили двох учасників злочину, слідство триває.

Як повідомляв OBOZ.UA, раніше в Україні викрили схему систематичного отримання неправомірної вигоди працівником Державної митної служби. Начальник одного з управлінь Рівненської митниці за винагороду сприяв підприємцям у безперешкодному проходженні митного контролю під час оформлення імпорту.

Лише перевірена інформація в нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та у Viber. Не ведіться на фейки!

Источник материала
Поделиться сюжетом
Упоминаемые персоны