Церковне свято 4 липня: що не можна робити на святого Андрія
Церковне свято 4 липня: що не можна робити на святого Андрія

Церковне свято 4 липня: що не можна робити на святого Андрія

Що не можна робити у церковні свята - Главред зібрав корисну інформацію про релігійне свято, яке відзначають 4 липня.

Свято 4 липня має важливе духовне значення для кожного: дізнайтесь, яке церковне свято, має свої особливі традиції, історію походження та звичаї, яких варто дотримуватись.

Дізнайтеся, що дозволено і категорично заборонено робити на святителя Андрія, єпископа Критського, преподобної Марти.

Які свята 4 липня

В Україні та світі 4 липня відзначають такі свята:

Церковне свято 4 липня

За новим церковним календарем, 4 липня в Україні відзначають день святителя Андрія, єпископа Критського, преподобної Марти.

Святитель Андрій народився в VII столітті в Дамаску. Відомо, що до 7 років він не міг говорити, але після причастя отримав дар мови. Хлопчик почав вивчати Святе Письмо і богословські науки, а в 14 років вирушив до Єрусалима і прийняв там чернечий постриг в обителі преподобного Сави Освяченого.

Після четвертого Вселенського Собору 680 року Андрія відкликали з Єрусалима до Константинополя - там він служив архідияконом у храмі Святої Софії. У 685 році святитель став архієпископом на острові Крит.

Андрій заснував нову форму богослужбового співу - канон. Великий покаянний канон Андрія Критського читають під час Великого посту на першому і на п'ятому тижні. Святителю належать понад 70 піснеспівів, зокрема канон на Різдво Христове і стихири на Стрітення Господнє.

Реформа церковного календаря в Україні

Реформа церковного календаря в Україні — процес впровадження нового стилю, тобто григоріанського або новоюліанського календарів, замість старого стилю (юліанського календаря) українськими церквами. З початком російсько-української війни та після того, коли 16 листопада 2017 року Різдво Христове 25 грудня за григоріанським календарем стало державним вихідним в Україні, питання щодо переходу українських релігійних організацій на григоріанський/новоюліанський календар активізується щороку з наближенням Різдва Христового.

Питання календарної реформи гостро постало після початку повномасштабного російського вторгнення в Україні 2022 року, адже, як стверджують деякі публіцисти та церковники, через використання старого стилю разом з Російською православною церквою Україна перебуває у сфері "російського світу". Як і предстоятель ПЦУ митрополит Епіфаній, так і предстоятель УГКЦ верховний архиєпископ Святослав,висловили підтримку щодо проведення календарної реформи в Україні, пише Вікіпедія.

Чого не можна робити 4 липня

День Ангела 4 липня

4 липня свої іменини відзначають власники таких імен як Олексій, Андрій, Богдан, Дмитро, Марк, Михайло, Микола, Федір, Олександра, Анастасія, Марія, Марта, Ольга, Тетяна.

Більше цікавих новин:

Источник материала
Поделиться сюжетом