У Греції арештували 7 осіб за підпал синагоги та готелю власника з Ізраїлю
У Греції арештували 7 осіб за підпал синагоги та готелю власника з Ізраїлю

У Греції арештували 7 осіб за підпал синагоги та готелю власника з Ізраїлю

Антитерористична поліція Греції арештувала сімох осіб у зв'язку з підпалами ізраїльського готелю й синагоги в центрі Афін цього року.

У заяві поліції йдеться, що 25-річна гречанка, двоє іранців у віці 46 і 36 років та їхній 44-річний спільник з Афганістану були заарештовані за напад 15 травня із застосуванням саморобної запалювальної бомби на будівлю, в якій знаходиться готель і ресторан ізраїльського власника.

Усіх чотирьох звинуватили у підпалі, який потенційно міг поставити під загрозу людські життя, а також у завданні шкоди іноземній власності внаслідок нападу на ґрунті расової ненависті.

В іншому інциденті, що стався 18 червня, 44-річний грек і 26-річний афганець під'їхали на мотоциклі до синагоги в Афінах та кинули легкозаймисту речовину біля її входу, що спричинило пожежу, повідомили правоохоронці.

Водночас 30-річного іранця арештували як їхнього спільника.

Усіх трьох звинувачують у підпалі, зберіганні зброї та пограбуванні, а також в інших злочинах.

П'ятеро арештованих у справі про підпал ресторану і готелю взяли під варту, а двох звільнили з-під варти на час очікування суду.

Нещодавно у Сербії взяли під варту двох чоловіків, підозрюваних у причетності до нападу з арбалетом на поліціянта біля посольства Ізраїлю в Белграді напередодні.

Раніше суд муніципалітету Нака, що неподалік Стокгольма, визнав 15-річного хлопця винним у володінні напівавтоматичною зброєю, з якою він прямував на таксі до посольства Ізраїлю в травні, і засудив до 11 місяців колонії для неповнолітніх.

Нещодавно поліція Швеції посилила охорону будівель, які належать Ізраїлю або єврейській громаді країни, після повідомлень про стрілянину неподалік ізраїльського посольства та спроби нападу на нього.

Источник материала
Поделиться сюжетом