Загін ВМС «Янголи» евакуював морського піхотинця із тимчасово захопленої території України
Загін ВМС «Янголи» евакуював морського піхотинця із тимчасово захопленої території України

Загін ВМС «Янголи» евакуював морського піхотинця із тимчасово захопленої території України

Загін спеціальної розвідки Військово-морських сил Збройних сил України "Янголи" провів багатоетапну спеціальну операцію по евакуації з тимчасово захопленої території України морського піхотинця.

Як передає Укрінформ, про це ВМС України повідомляють у Фейсбуці.

"Морпіх, виконуючи завдання, потрапив до російського полону, де провів близько півтора року. За цей час він неодноразово ставав жертвою та свідком тортур і знущань над українськими полоненими", - ідеться в повідомленні.

З перших днів, як Олександр потрапив до полону, військовослужбовці загону "Янголи" шукали варіанти, як повернути морпіха назада також усіляко підтримували його матір Ольгу, яка працює вчителькою української мови.

"До останнього моменту я не могла повірити, що це все можливо. Рік тому, на день морської піхоти, "Янголи" приїхали і пообіцяли його повернути. Пройшов рік і Саша тепер вдома. Я досі не можу в це повірити. Дуже дякую хлопцям за те, що повернули мого сина", - зазначила вона.

"Для визволення Олександра було залучено дуже багато сил. В результаті складної та багатоетапної операції, розробленої управлінням розвідки командування Військово-морських сил ЗС України, "Янголам" вдалося провести успішну евакуацію та повернути 29-річного морського піхотинця. З міркувань безпеки, деталі операції не розкриваються", - підкреслили у ВМС.

Зустріч матері й сина відбулася у кабінеті командувача ВМС України віце-адмірала Олексія Неїжпапи, який особисто контролював проведення операції на всіх її етапах.

"Ми пам'ятаємо про всіх. Про кожного матроса, кожного офіцера. Так, на жаль, багато наших хлопців у полоні, але ми усіх намагаємось повернути. Як сказав наш Президент: "Ми кожного памʼятаємо і кожного повернемо". Не так швидко, як бажаємо, але ми будемо докладати максимум зусиль, - заявив командувач.

Як додали, Олександр став 69-ю людиною, яку "Янголи" успішно евакуювали на підконтрольну Україні територію. 

Проте, крім безпосередньо евакуації з підконтрольних російським загарбникам територій, загін виконує доволі широкий спектр завдань.

Командування ВМС також висловило подяку міністру закордонних справ України Дмитру Кулебі за сприяння в проведенні даної операції.

Як повідомляв Укрінформ, 25 червня в Україну з російського полону повернулися 90 захисників.

Фото: МВС України

Теги по теме
война
Источник материала
Поделиться сюжетом