8 июля, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
"Чим скоріше, тим краще": в ООН сподіваються, що Росія виведе війська з України до вересня цього року або раніше
"Чим скоріше, тим краще": в ООН сподіваються, що Росія виведе війська з України до вересня цього року або раніше

"Чим скоріше, тим краще": в ООН сподіваються, що Росія виведе війська з України до вересня цього року або раніше

Росія грубо порушує міжнародні закони, тому Генеральна Асамблея ООН наполягатиме на виведенні російських окупаційних військ з України. Там сподіваються, що РФ зробить це до вересня цього року або раніше.

Про це в інтерв'ю Укрінформу розповів голова Генасамблеї ООН Денніс Френсіс. Він нагадав про резолюцію, яка закликає до негайного і повного виведення всіх російських військ з території України.

"Генеральна Асамблея, яка є найбільшим, найдемократичнішим органом ООН, чітко наголошувала Російській Федерації: "Ви порушуєте фундаментальні принципи організації, і тому ми очікуємо, що ви виправите цю поведінку – чим скоріше, тим краще". Насправді резолюція закликає до негайного повного виведення всіх російських військ з території України", – сказав дипломат.

Він підкреслив, що "жодна держава не може порушувати закон у кричущий спосіб і не очікувати наслідків". Френсіс також нагадав, що Росія головуватиме в Раді безпеки ООН до 31 липня 2024 року. У вересні новий президент Генеральної Асамблеї ООН розпочне свою роботу з новою програмою. Незалежно від програми, Україна залишатиметься на порядку денному ООН, запевнив він.

"Я можу вам без сумніву сказати, що порядок денний ООН і надалі відображатиме важливість війни в Україні. Це питання нікуди не зникне, наразі ми не бачимо жодних ознак цього. Ми сподіваємося, що російська влада вирішить вивести свої війська (з України, - ред.) до вересня цього року або раніше, але виходячи з того, що ми бачили, немає жодної гарантії, що це станеться. Це питання залишатиметься пріоритетним у порядку денному Генеральної Асамблеї ООН", – резюмував Френсіс.

Нещодавно кремлівський диктатор Володимир Путін зробив чергову цинічну заяву про війну в Україні та можливість переговорів. Він намагається переконувати, що виведення російських військ з України "не буде ніколи".

Як повідомляв OBOZ.UA:

– 14 червня, напередодні Саміту миру України, що проходив у Швейцарії, російський диктатор Володимир Путін висунув цинічні умови для початку переговорів із Києвом. Зокрема, він заявив, що для початку переговорів українські війська мають бути повністю виведені з території так званих "ДНР", "ЛНР", а також із Херсонської та Запорізької областей. Ще однією умовою РФ є нейтральний, позаблоковий та без'ядерний статус України.

– Віцепрезидентка США Камала Гарріс назвала пропозиції Володимира Путіна щодо "умов миру" в Україні фактично вимогою капітуляції, а не щирою спробою припинити війну. Вона вкотре запевнила у непохитній підтримці України з боку США.

– Президент Зеленський заявив, що політика ультиматумів Путіна означає єдине – необхідність зробити паузу у війні. Замороження бойових дій потрібне кремлівському лідеру, щоб підготувати свої війська до подальшої ескалації.

Тільки перевірена інформація в нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та Viber. Не ведіться на фейки!

Источник материала
Поделиться сюжетом