8 июля, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Як поразка Макрона вплине на майбутнє Європи: головна загроза
Як поразка Макрона вплине на майбутнє Європи: головна загроза

Як поразка Макрона вплине на майбутнє Європи: головна загроза

Будуть наслідки для Європи та Ірландії, прогнозують політологи.

У рік виборів у всьому світі Франція раптово стала джерелом політичної драми, оскільки план Еммануеля Макрона дав погані результати. Він сподівався перебудувати центр французької політики, але натомість він його "евакуював".

На тлі великої явки в першому турі він знову активізував вкрай лівих, які створюють злісну коаліцію з іншими лівими партіями, і водночас провів вкрай правих напередодні уряду . Вдруге Макрон переробив французьку політичну систему.

З результатами першого туру, що явно сприяють вкрай правій Rassemblement National (RN), Макрон є головним програвшим, і «макронізм» (великі промови та великі ідеї), швидше за все, закінчився.

Імовірний занепад Еммануеля Макрона як політичної сили відчуватиметься по всій Європі. Він був рушійною силою ідеї «стратегічної автономії» та спровокував дебати з питань безпеки коментарями на кшталт «У НАТО мертвий мозок».

Його ослаблений статус зробить перспективи безпеки ЄС/НАТО менш послідовними, особливо якщо він сидітиме на чолі уряду ультраправих.

Крім того, центр європейської політичної влади тепер може усунутись у бік таких країн, як Польща, а Італія та Греція також, ймовірно, стануть більш впливовими.

Особливе занепокоєння викликає масштаб того, що відносини з Німеччиною можуть постраждати.

Джерело: irishtimes.

Читайте також:

Війська КНДР у Донецькій області: експерт розповів, чим може відповісти НАТО.

Ризик нової війни: де назріває ескалація, невтішний прогноз експерта.

Підсумок дебатів – «катастрофа» для Байдена: демократи шукають заміну.

Теги по теме
Европа Эммануэль Макрон
Источник материала
Поделиться сюжетом