8 июля, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
МЗС України: Візит Орбана до Москви не погоджено з Києвом
МЗС України: Візит Орбана до Москви не погоджено з Києвом

МЗС України: Візит Орбана до Москви не погоджено з Києвом

Міністерство закордонних справ України виступило з офіційною заявою щодо візиту прем'єр-міністра Угорщини Віктора Орбана до Москви, 5 липня 2024 року.

У коментарі підкреслюється, що рішення про поїздку було прийнято угорською стороною без попереднього узгодження чи координації з Україною.

"Для нашої держави принцип 'жодних домовленостей про Україну без України' залишається непорушним, і ми закликаємо всі країни неухильно його дотримуватися", - йдеться у заяві українського зовнішньополітичного відомства.

МЗС України також нагадало, що єдиним реалістичним шляхом до відновлення справедливого миру залишається Формула миру.

Перший Глобальний саміт миру у Швейцарії, у якому взяла участь і Угорщина, продемонстрував, що понад сто держав і міжнародних організацій поділяють бачення миру, засноване на повазі до територіальної цілісності України та Статуту ООН.

"Формат Саміту миру є ключовим майданчиком для пошуку шляхів відновлення справедливого миру", - наголосили в міністерстві.

Незважаючи на несподіваний візит Орбана до Москви, українська сторона заявила про готовність до подальшої роботи над розвитком двосторонньої співпраці та європейської інтеграції за підсумками нещодавнього візиту прем'єр-міністра Угорщини до Києва.

Теги по теме
Владимир Зеленский
Источник материала
Поделиться сюжетом