8 июля, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Отримуватимуть $800: в ЦПД прокоментували інформацію про 5 бригад КНДР в Україні
Отримуватимуть $800: в ЦПД прокоментували інформацію про 5 бригад КНДР в Україні

Отримуватимуть $800: в ЦПД прокоментували інформацію про 5 бригад КНДР в Україні

Декларується, що північнокорейці відбудовуватимуть цивільну інфраструктуру Донецька, говорить Андрій Коваленко.

Північна Корея — єдина країна, яка офіційно зголосилась на присутність своїх військ в Україні. Зараз йдуть розмови про присутність 5 північнокорейських бригад в Україні. Про це повідомив керівник Центру протидії дезінформації, офіцер Сил оборони Андрій Коваленко

"Зараз немає об’єктивних даних щодо того, в якій саме якості та кількості військові з Північної Кореї будуть присутні на території України. Йдеться про п’ять бригад, але немає чіткої інформації про кількісний склад цих бригад і їх технічну оснащеність", — заначив він.

За словами Андрія Коваленка, жодна країна в світі, крім КНДР, не зголошувалася офіційно на присутність своїх військ в Україні.

"Оголошено, що північнокорейські військові отримуватимуть безпрецедентні для цієї країни зарплати на рівні $800. Декларується, що північнокорейці відбудовуватимуть цивільну інфраструктуру Донецька, але питання, чи займатимуться корейські спеціалісти будівництвом воєнних об’єктів, залишається відкритим", — говорить керівник ЦПД.

Він зауважив, що існує ймовірність, що північнокорейські армійці можуть перенести на територію України досвід "тунельних воєн". На даний момент немає даних про можливе використання північнокорейських військових безпосередньо у бойових діях.

Нагадаємо, що 26 червня німецький оглядач Юрген Наудітт повідомив, що КНДР, підтримуючи Росію у війні проти України, готується відправити на війну в Україну свої війська.

Теги по теме
военные
Источник материала
Поделиться сюжетом