8 июля, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Підприємці Донеччини отримають гранти та пільгові кредити
Підприємці Донеччини отримають гранти та пільгові кредити

Підприємці Донеччини отримають гранти та пільгові кредити

Уряд передбачив на 2024 рік для бізнесів Донеччини у рамках політики "Зроблено в Україні" щонайменше 73 млн гривень.

Ці кошти будуть спрямовані на надання грантів, компенсацію відсоткових ставок за пільговими кредитами, надання відшкодування аграріям за купівлю української сільгосптехніки та інші програми, повідомила перша віцепрем'єр-міністерка України – міністерка економіки України Юлія Свириденко під час робочого візиту на Донеччину.

"Для нас вкрай важливо підтримувати підприємців в прифронтових регіонах, адже бізнеси, які залишились працювати на цих територіях, не тільки підтримують економіку, а й забезпечують людей роботою. Під час зустрічі із місцевим бізнесом обговорили можливості отримати фінансування за програмою "Доступні кредити 5-7-9" на умовах, коли заставу забезпечує держава або наші міжнародні партнери", - зазначила вона.

За інформацією віцепрем'єрки, для прифронтових територій умови програми "Доступні кредити 5-7-9" покращені — ставки за кредитами знижені до 1% впродовж перших двох років, а потім ставка складатиме 5% - на інвестиційні цілі та 3% на фінансування оборотного капіталу. Ліміти фінансування програми були збільшені до 150 млн, а терміни кредитування — до 10 років.

Свириденко наголосила, що 73 млн грн, передбачені на підтримку підприємців Донеччини, не є лімітом, адже чим активніше бізнеси регіону подаватимуться на програми підтримки, тим більше коштів зможуть отримати.

Попри всі складнощі, пов’язані з війною, бізнес-активність регіону поступово відновлюється. За даними Донецької ОВА, кількість юридичних осіб, які сплачували податки за січень-квітень 2024 року зросла на 3,7% (до 4683) в порівнянні за аналогічним періодом минулого року. Кількість фізичних осіб підприємців, які сплачували податки в перші чотири місяці цього року збільшилась на 32,8% і дорівнює 19 478.

Источник материала
Поделиться сюжетом