8 июля, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Поворотний момент для Європи: як перемога ультраправих може вплинути на ЄС
Поворотний момент для Європи: як перемога ультраправих може вплинути на ЄС

Поворотний момент для Європи: як перемога ультраправих може вплинути на ЄС

Якщо партія отримає абсолютну більшість у другому турі 7 липня, Франція вперше з часів Другої світової війни отримає вкрай правий уряд.

Для ультраправих це може бути сприятливим моментом впливу на Європейський Союз.

Угорщина, очолювана націонал-консервативною партією Віктора Орбана «Фідес» понад десять років, щойно розпочала свій шестимісячний термін як власник ротаційного президентства блоку.

Крім того, ультраправі партії досягли значних успіхів на виборах до Європейського парламенту 6-9 червня, що є ознакою зростаючих націоналістичних та популістських настроїв у 27 країнах ЄС.

Вплив RN (ультраправих) може перевірити аспекти Зеленої угоди ЄС, спрямованої на скорочення викидів парникових газів, усунення забруднення та підтримку сталої промисловості.

RN проводила кампанію проти екологічних норм ЄС, стверджуючи, що вони завдають шкоди робочим місцям та французькій промисловості.

Імміграція залишається основним напрямом діяльності RN. Партія виступає за суворіший контроль і прагне проводити політику, яка віддає пріоритет французьким громадянам у питаннях соціальних пільг, житла та робочих місць.

Примітно, що перемога RN у першому турі може спричинити тактичне зрушення серед правих партій у ЄС. Партія Ле Пен останніми роками пом'якшила свою позицію щодо ЄС.

Джерело: Radio Free Europe.

Читайте також: Війська КНДР у Донецькій області: експерт розповів, чим може відповісти НАТО.

Ризик нової війни: де назріває ескалація, невтішний прогноз експерта.

Підсумок дебатів – «катастрофа» для Байдена: демократи шукають заміну.

Теги по теме
Евросоюз Франция
Источник материала
Поделиться сюжетом