8 июля, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Росіян всупереч наказу Путіна залишили без дешевої іпотеки
Росіян всупереч наказу Путіна залишили без дешевої іпотеки

Росіян всупереч наказу Путіна залишили без дешевої іпотеки

Найбільші банки Росії з 1 липня зупинили прийом заявок на сімейну іпотеку – найдоступніший і найпопулярніший у країні-агресорі вид кредитів на нерухомість. Цю програму російський диктатор Володимир Путін вимагав продовжити до 2030 року, але фінустанови вирішили інакше.

Про це повідомляють російські ЗМІ. Так, за їхніми даними, із 15 найбільших іпотечних банків РФ заявки на іпотеку приймають лише у шести, де теж ставлять жорсткі умови. Наприклад, кредити оформлюють лише тим, хто має дітей 2018-2023 рр. народження чи дітей з інвалідністю.

Причиною фактичної зупинки програми стало те, що уряд РФ вчасно не затвердив нових параметрів сімейної іпотеки. Банки тепер або повідомляють, що заявку можна переглянути згодом, або готові працювати виключно з вузьким сегментом позичальників.

"З 1 липня ми призупинили видачу сімейної іпотеки, не приймаємо за нею поки що й заявки. Як і інші банки, ми чекаємо на нові параметри держпрограми. Раніше уряд говорив про її продовження до 2030 року. Щоправда, поки нові умови роботи невідомі", – розповіли в одному з російських банків.

Сімейна іпотека під 6% була доступна РФ з 2018 року. Вона була одним із найпопулярніших способів купівлі житла в новобудові, оскільки звичайні іпотечні ставки банків значно вищі.

Держпрограма мала завершитися 1 липня 2024 року, але Путін у посланні до Федеральних зборів доручив продовжити її до 2030 року. Однак остаточний варіант постанови з новими параметрами сімейної іпотеки уряд РФ так і не опублікував.

Як повідомляв OBOZ.UA, в Україні планують запуск державної програми оренди житла з правом викупу. Вона передбачає, що особа спершу орендує житло на обмежений термін, сплачуючи орендні платежі, а потім має можливість викупити його, використовуючи накопичені кошти на перший внесок.

Лише перевірена інформація у нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та у Viber. Не ведіться на фейки!

Источник материала
Поделиться сюжетом