Неповнолітню блогерку притягнули до відповідальності за танці біля меморіалу Героїв Небесної Сотні
Неповнолітню блогерку притягнули до відповідальності за танці біля меморіалу Героїв Небесної Сотні

Неповнолітню блогерку притягнули до відповідальності за танці біля меморіалу Героїв Небесної Сотні

Поліція притягнула до адміністративної відповідальності 16-річну блогерку, яка танцювала під російський трек біля меморіалу Героїв Небесної Сотні у Києві.

Як передає Укрінформ, про це поліція Києва повідомила у Фейсбуці.

“Неповнолітня разом з матір’ю приїхала на декілька днів до столиці і, перебуваючи на Майдані Незалежності, відзняла свої дії на відео та виклала в одній із соціальних мереж. Під час моніторингу співробітники Шевченківського управління поліції виявили зазначену публікацію та розпочали за вказаним фактом перевірку”, - ідеться у повідомленні.

Дільничні офіцери поліції за сприяння фахівців кримінального аналізу розшукали порушницю і склали відносно неї адміністративний протокол за ст. 173 Кодексу України про адміністративні правопорушення (дрібне хуліганство).

Крім того, з матірʼю дівчини правоохоронці провели профілактичну бесіду з метою недопущення подібних випадків у майбутньому.

Поліція Києва закликає батьків уважніше ставитись до дозвілля дітей та попереджувати їх про передбачену законом відповідальність за вчинення правопорушень.

Як повідомляв Укрінформ, 20 червня на Аскольдовій могилі у Києві жінка вчинила акт вандалізму на могилах загиблих захисників України – Дмитра Коцюбайла с позивним "Да Вінчі", Андрія Пильщикова з позивним "Джус", а також Павла Петриченка.

Того ж дня її розшукали і затримали.

Зловмисниці оголосили підозру за ч. 3 ст. 297 Кримінального кодексу України – наруга над могилою, вчинена з хуліганських мотивів.

У поліції заявили про необхідність проведення судово-психіатричної експертизи для вирішення питання щодо осудності підозрюваної, адже є підстави вважати, що жінка має "певні розлади здоров'я".

Пізніше правоохоронці повідомили, що жінку помістили до психіатричної лікарні.

Фото: Нацполіція / Фейсбук

Теги по теме
Киев Соцсети
Источник материала
loader
loader