БЕБ розслідує розкрадання на укриттях для шкіл на 379 млн
БЕБ розслідує розкрадання на укриттях для шкіл на 379 млн

БЕБ розслідує розкрадання на укриттях для шкіл на 379 млн


Лише у Київській області сума вже встановлених збитків становить понад 20 млн грн, де замовником виступали органи місцевого самоврядування.

Детективи Бюро економічної безпеки розслідують привласнення бюджетних коштів на закупівлі укриттів для закладів освіти, які не відповідають будівельним нормам. Про це пресслужба БЕБ у вівторок, 17 вересня.

Зауважується, що під час проведення закупівель швидкоспоруджуваних захисних споруд цивільного захисту для навчальних закладів у 2023-2024 роках службовці компаній за попередньою змовою з посадовими особами здійснили постачання та монтаж укриттів цивільного захисту, які не відповідають вимогам.

В межах будівельно-технічної експертизи здійснено огляд найпростіших укриттів цивільного захисту у Київській області, під час якого встановлені порушення вимог ДБН й ДСТУ та невідповідність предмета закупівлі, що призвели до розкрадання бюджетних коштів асигнованих на виконання Державної програми щодо забезпечення навчальних закладів укриттями цивільного захисту на суму 379 млн грн.

По відповідним об’єктам лише у Київській області сума вже встановлених збитків становить понад 20 млн грн., де замовником виступали органи місцевого самоврядування.

Співробітники БЕБ також з’ясували, що по укриттях цивільного захисту не проводились контрольні випробування, а існуючі висновки однієї з експертних установ ґрунтуються виключно на теоретичних дослідженнях. Крім того, в тендерній документації зазначені норми ДБН, що на дату укладання договорів були не чинними.

Наразі досудове розслідування триває. У межах справи судитимуть директора ліцею за розтрату коштів під час спорудження укриття.

Нагадаємо, правоохоронці провели масштабну спецоперацію з викриття організаторів та учасників злочинних схем з розкрадання бюджетних коштів, виділених для забезпечення потреб ЗСУ.



Теги по теме
расследование
Источник материала
loader
loader