Доступ до інформації під час великої війни погіршився, — Платформа прав людини
Доступ до інформації під час великої війни погіршився, — Платформа прав людини

Доступ до інформації під час великої війни погіршився, — Платформа прав людини

Частина реєстрів закрита, низка інформації вилучена з сайтів влади. Також обмежили відвідування своїх засідань деякі колегіальні органи у регіонах

Рід час війни посадовці зловживають з доступом до публічної інформації. Про це під час NAMSummit 19 вересня сказала Ольга Вдовенко, ГО «Платформа прав людини».

За її словами, частина реєстрів закрита, низка інформації вилучена з сайтів влади. Також обмежили відвідування своїх засідань деякі колегіальні органи у регіонах.

«Чому це стається? Розпорядники інформації часто зловживають режимом воєнного стану. Вони кажуть, що відкриття публічної інформації шкодить національній безпеці», — сказала Ольга.

При цьому, за її словами, здебільшого це інформація про бюджетні кошти, зарплати високопосадовців та розпорядження комунальним майном.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
Долучитись
Теги по теме
война
Источник материала
loader
loader