Американське видавництво опублікувало роман «Завод» українського письменника Ігоря Мисяка, який загинув на війні
Американське видавництво опублікувало роман «Завод» українського письменника Ігоря Мисяка, який загинув на війні

Американське видавництво опублікувало роман «Завод» українського письменника Ігоря Мисяка, який загинув на війні

Книга розповідає історію про групу чоловіків, які відновлюють зруйнований завод на околиці забутого села.

Незалежне американське видавництво Atthis Arts випустило роман «Завод» українського письменника Ігоря Мисяка, який загинув на війні з Росією у травні 2023 року. Про це повідомляє  «Читомо».

Книга розповідає історію про групу чоловіків, які відновлюють зруйнований завод на околиці забутого села. Вони вирішують будувати й продавати електронні машини, які обіцяють дарувати щастя.

Мисяк написав роман у 2022 році та присвятив його другові, який загинув, захищаючи Україну.

Переклали роман англійською Євгенія Дуброва і Ганна Лелів.

За словами Лелів, «це трагедія, що життя Ігоря було так жорстоко обірване Росією, і його дебютний роман став останнім. Мені дуже хотілося б поговорити з Ігорем, щоб глибше зрозуміти його бачення цієї історії, як він уявляв своїх персонажів і які повідомлення він хотів донести».

«На жаль, ця можливість так і не з’явилася, тому я покладалася на власні судження та інстинкти як читачка, щоб керувати моїм перекладом. Я сподіваюся, що Ігор був би задоволений перекладом. Його зворотного зв’язку сильно бракує, але ми робили все можливе, щоб зберегти його голос та настрій», — зазначила перекладачка.

Обкладинку створив Ігор Дунець. На ній зображений зруйнований завод під сірим небом, що символізує складний світ книжки.

Завдяки попереднім замовленням Atthis Arts зібрало необхідні кошти для покриття витрат та фінансування маркетингової кампанії для просування роману.

Книга «Завод» уже доступна для попереднього замовлення. Її вартість 20 доларів.

Ігор Мисяк — поет, прозаїк. Народився 16 червня 1993 року у Львівській області. Навчався на історичному факультеті Дрогобицького педагогічного університету.

Був активним учасником Революції гідності. З осені 2014-го до кінця літа 2015 року проходив службу в полку «Азов», санітаром на «швидкій» і бійцем-рятувальником. Лавреат конкурсу «Хортицькі дзвони 2018», фестивалю «Ірпінський Парнас 2018», конкурсу «Житомир ТЕМ 2019» та фестивалю «Ан Т-Р-Акт 2020». Друкувався в журналах «Літературний Чернігів», «Дзвін», антології «Молоді голоси» та кількох альманахах.

На початку березня 2022 року приєднався до підрозділу Сил територіальної оборони Збройних сил України. Згодом опинився в лавах окремої механізованої бригади імені Лицарів Зимового походу. Брав участь у звільненні Херсонської області від російських загарбників.

У травні 2023 року Ігор Мисяк загинув  на фронті. 

Фото: Ігор Мисяк / фейсбук

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
Долучитись
Источник материала
loader
loader